I ministri se bave "Pomerom"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijerka Jadranka Kosor uvjerena je da bi vec pocetkom iduce godine brodogradilišta mogla ponovno poceti primati narudžbe za gradnju novih brodova, jer ce se vec tada znati jesu li programi restrukturiranja koje je Vlada poslala u Europsku komisiju prihvatljivi.

Programe su izradile tvrtke koje žele kupiti tri domaca brodogradilišta, 3. maj, Kraljevicu i Brodosplit. Kosor je u emisiji Hrvatskog radija "Kako vlada Vlada" procijenila da ce mjerila u poglavlju o tržišnom natjecanju biti ispunjena pocetkom godine, odnosno da ce ti programi biti prihvaceni.

- To onda znaci i da brodogradilišta mogu primati narudžbe; vjerujem da ta prica može uspjeti, rekla je premijerka.

Na pitanje primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine može li jace angažirati svoje ministre financija, gospodarstva te prometa i mora ne bi li se riješio spor izmedu 3. maja i Uljanik Plovidbe o narudžbi brodova, medu kojima je i brod "Pomer", koji su dogovoreni još u Sanaderovo vrijeme, rekla je da su ministri vec ukljuceni u postizanje dogovora.

Komadina posebno lošim smatra rješenje po kojem bi se spor raspleo u Londonu na arbitražnom sudu, a premijerka mu je obecala da ce provjeriti jesu li ministri dovoljno posveceni pronalaženju dogovora, bez uplitanja stranih sudova.

- Ukljuceni jesu, ali je li to dovoljno provjerit cu pa se možemo cuti. Uostalom, uskoro se vidimo jer planiram put u Rijeku, porucila je Komadini premijerka.

Kosor i dalje drži na laganoj vatri svog potpredsjednika i ministra financija Ivana Šukera pa tako ni jucer nije željela reci odlazi li on iz Vlade ili ostaje u njezinom timu.


Podijeli: Facebook Twiter