I Milena Dravić u filmu "Pula, to je raj"

Jučer se snimalo i nadomak Arene
Jučer se snimalo i nadomak Arene

Na više pulskih lokacija prekjučer je počelo snimanje filma "Pula to je raj", čiji scenarij i režiju potpisuje Nenad Miković, apsolvent Varšavske filmske škole i Majstorske škole za režiju Andrzeja Wajde. Jučer se snimalo na željezničkom kolodvoru, kod veslačkog kluba te u blizini Arene. Radi se o autorskom i nezavisnom umjetničkom filmu, u čiju su realizaciju uključeni Luks film i EBH iz Varšave, beogradska "Marsh Production" i zagrebačka "U svom filmu".

Granice moguće tragedije

Psihološka je to drama o Igoru, mladiću poljsko-srpskih korijena, čija zaručnica Marianne nestaje samo tjedan dana prije vjenčanja te mjesec dana nakon smrti njegova oca. On započinje svoje putovanje i osobno preispitivanje počevši od Poljske, prolazeći kroz Beograd, sve do južne obale Istre gdje dolazi posjetiti prijateljicu svoje bivše zaručnice. Njegov put je pun gorčine i neizvjesnosti, i na svoj način nastoji spoznati tanku liniju između ljubavi i mržnje, koja ukazuje na granice moguće tragedije.

Osim glumačke legende Milene Dravić i rođenog Puljanina Borisa Komnenića (prvaka drame Narodnog pozorišta u Beogradu, kojeg šira publika pamti po popularnoj seriji "Bolji život", u kojoj je igrao starijeg sina Sašu Popadića), u ovom filmu igraju priznati afirmirani glumci Igor Đorđević (u glavnoj ulozi), Sonja Kolačarić (u ulozi zaručnice), Hana Selimović, Miki Krstović, Piotr Głowacki, Goran Jevtić, Bojan Žirović i drugi. Film predstavlja studiju geneze zla u okviru neočekivanih okolnosti kroz koje prolaze akteri, a tom prilikom provlači sociološke probleme kontaminiranog društva.

Mileni Dravić tek predstoji snimanje, i to samo u Beogradu, dok će Boris Komnenić ovih dana, u ulozi oca glavne junakinje, snimati u Vinkuranu, nakon čega se snimanje nastavlja na Kamenjaku. Već je odrađeno osam-devet setova u Beogradu i par u Varšavi.

U Puli i okolici druga polovica filma

Ovaj svojevrsni "film ceste" planira se završiti do kraja ove godine, a u Puli i okolici odvija se skoro čitava druga polovica filma. Na filmu zvučnog (nekima i ironičnog) naslova, moći će se vidjeti scene koje prikazuju željeznički kolodvor i pogled na luku, nekolicinu gradskih ulica, kao i razne lokacije u Ližnjanu, Medulinu, Kamenjaku te starogradskoj jezgri Galižane. Podršku filmskoj ekipi pružila je Istarska filmska komisija, osnovana prošlog ljeta pri Istarskoj kulturnoj agenciji. (Z. ANGELESKI, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter