I Matich i nona pred suca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Prekršajni sud u Porecu ovih je dana stigao optužni prijedlog protiv nacelnika Višnjana Angela Matticha (38) i stanovnice Vižinade Esme Ritoša (63) zbog remecenja javnog reda i mira, potvrdila nam je predsjednica tog suda Dragica Gruic.

Incident se dogodio 19. kolovoza pred djecjim vrticem u Višnjanu. Ritoša je, po vlastitim rijecima, došla po unuku u vrtic i pred zgradom srela Matticha te ga upitala što je dobio ispisivanjem iz te ustanove sedmero djece koja nemaju prebivalište u Višnjanu, na što je ovaj reagirao burnim prijekorima te je uhvatio za nadlakticu i pokušao joj zaprijeciti ulaz u zgradu.

Policiju je, kako kaže, nešto kasnije pozvao njen zet, a ona otišla na hitnu gdje joj je konstatirana modrica.

S druge strane, Mattich odlucno opovrgava da je napao gospodu, tvrdi da je lažno prijavljen i izložen pokušajima diskreditacije te da je višnjanski vrtic korektno postupio u slucaju ispisivanja djece iz okolnih opcina.

Za prekršaje ovakvog tipa zakon je predvidio novcanu kaznu do stotinu eura, ili zatvorsku kaznu u trajanju do 30 dana.

- Bez obzira na to tko su sudionici, za nas je ovo predmet kao i svaki drugi te cemo ga tako i tretirati, navela je Gruic te istaknula da ce sud raditi neovisno i izbjegavati pritiske bilo koje vrste.

Kako o dogadaju postoje razne verzije (po jednoj je Mattich napao i naguravao gospodu, dok je po drugim verzijama došlo do verbalnog sukoba koji je Mattich prekinuo otišavši u vrtic), bit ce zanimljivo vidjeti što ce utvrditi sud.


Podijeli: Facebook Twiter