I Marko Kalcic u utrci za Porina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medu Istranima koji su jucer nominirani za nagradu Porin nekako nam se ispod radara provukao samozatajni Marko Kalcic, Rovinjac koji živ i radi u Zagrebu, producent albuma "Vidim što vidim" grupe Gretta, koji je nominiran u kategoriji najboljeg alternativnog albuma.

- Drago mi je zbog nominacije, naravno, pogotovo jer je to album sniman s jako malim budžetom i za kratko vrijeme bez nekih velikih pretenzija. Rekao bih da je to mali pošteni album na kojem smo uspjeli dobiti karakter benda. Drago mi je pogotovo zbog Grette i nadam se da ce im to dati novi poriv za svirke i kreativni rad na ovoj našoj jadnoj maloj sceni na kojoj su uvjeti takvi da te samo totalni entuzijazam gura dalje, prica Kalcic.

Ovaj je mladi Rovinjac sa zagrebackom adresom vec bio nominiran za Zlatnu Kooglu u kategoriji produkcija za album "!" Gatuza.

- Produkcijom se bavim par godina i dosad sam producirao albume bendova Ruiz, Erotic Biljan and His Heretics, She loves Pablo, Gatuzo, Gretta, Dosh Lee uz još dosta demo snimki raznih bendova s alternativne rock scene, prica nam. Sudjelovao je i u snimanju i miksu projekta "Ritam i Riff", koji je izašao 2010. na Božic. Na njemu su zastupljeni razni hrvatski izvodaci i bendovi kao što su Josipa Lisac, Darko Rundek, Nina Romic itd. koji su uglazbili poeziju suvremenih hrvatskih pjesnika.

Kaže da je u Zagreb otišao zbog faksa i ostao zbog muzike. Osim što se uspješno bavi produkcijom, svira bas u grupama Svadbas i Ruiz, koji upravo dovršavaju nove albume. Takoder je i clan 7luas orchestra, s kojim je u sklopu festivala "Sete Sois Sete Luas" svirao dvadesetak koncerata po zemljama Mediterana, Portugalu i Brazilu i s kojima je snimio live album.


Podijeli: Facebook Twiter