I mališani su sudionici u prometu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Rovinju je danas održana prva istarska pokazna vježba prometno-edukativne akcije HAK-a, MUP-a i Agencije za odgoj i obrazovanje "Sigurno i vješto u prometu". Uz pomoc svojih teta, aktivista Autokluba "Pula-Rovinj" i policajaca rovinjske postaje, polaznici vrtica Neven na trgu su ucili sigurno prelaziti zebru uz korištenje semafora. Vježbali su i sigurnu vožnju romobilima i biciklima, posebno uz zaobilaženje prepreka.

Ovo je drugi dio akcije cija je svrha poticanje djece i svih sudionika cestovnog prometa na odgovorno ponašanje u prometu i upozoravanje na opasnosti koje susrecu na putu od kuce do škole ili vrtica. Njen je cilj povecanje sigurnosti u cestovnom prometu, posebno za djecu od pet do osam godina, u dobi kada se i sami ukljucuju u prometovanje.

Na trg su došli i mališani iz vrtica, koji ce vježbajuci više zapamtiti nego slušajuci upozorenja koja im svakodnevno upucuju odgojiteljice i roditelji. Uz to svi su dobili edukativni materijal HAK-a prilagoden njihovom uzrastu, pa ce i time dobiti nova znanja o svakodnevnom sudjelovanju u prometu. Slicne akcije sutra ce se održati u Puli, a potom i u Labinu i Pazinu.


Podijeli: Facebook Twiter