I Ladonja i Klub mladih IDS-a na braniku Zlatnog rta

Zlatni rt i Monte Mulini, Rovinj (A. POKRAJAC)
Zlatni rt i Monte Mulini, Rovinj (A. POKRAJAC)

Rovinjska Ladonja je glasom svog vijećnika Raoula Privileggija podržala odluke Gradskog vijeća o neprihvaćanju zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva za knjiženje države na 178 hektara gradskih park-šuma. U priopćenju potvrđuje da će i dalje bezuvjetno zastupati sve odluke koje štite interese Grada i građana Rovinja.

"Međutim, ističemo licemjerje gradonačelnika i IDS-ovih gradskih vijećnika, kao i IDS-a Istre, koji su očito krenuli u izbornu kampanju pa po starom modelu još jednom u predizborne ciljeve obmanjuju građane i prave od sebe zaštitnike imovine i građana Istre, zaboravljajući da su danas dio vladajuće koalicije koja donosi, provodi i mijenja odluke u Republici Hrvatskoj", navodi se u priopćenju.

U Ladonji ističu da od početka rada novog Sabora i Vlade nisu primijetili da je zastupnik i gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza iz saborske klupe glasao protiv ijedne odluke ili ponudio prijedlog izmjene zakona koji je suprotan toliko najavljivanoj decentralizaciji, za koju se IDS obećao zalagati kroz sudjelovanje u vladajućoj koaliciji.

"Sve nas to previše podsjeća na slučaj izgradnje Bloka C u Plominu, gdje se IDS-ovi predstavnici u Zagrebu ponašaju kao vladajući, a u Istri kao opozicija toj istoj vlasti, ne bi li ponovno sjedili na dvije stolice, koje su im očito važnije od svega i za koje ne pitaju cijenu", priopćuje rovinjska Ladonja.

Klub mladih IDS-a također se oglasio priopćenjem i podržao zaključke s izvanredne sjednice Gradskog vijeća Rovinja.

"Smatramo da se ovom odlukom traži osiromašenje rovinjske zajednice, a umjesto decentralizacije, toliko potrebne za razvoj gradova, dobivamo još rigidniju centralizaciju", mišljenje je Kluba mladih, koji pozdravlja jasan stav potpredsjednika IDS-a i gradonačelnika Sponze da Rovinj, odnosno Istra, ne može niti želi odustati od prava da svojim zemljištem i prirodnim bogatstvima upravlja autonomno.

"Šteta je veća ako uzmemo u obzir da Grad Rovinj na čelu s gradonačelnikom Sponzom izvrsno gospodari javnom imovinom i kulturnom baštinom, što je potvrđeno bezbrojnim nagradama i priznanjima na nacionalnom i svjetskom nivou", zaključuje predsjednik Kluba mladih Vili Rosanda.

Na koncu pozivaju Vladu da konačno pokaže sposobnost, viziju i ozbiljnu namjeru provođenja Plana 21, u koji spadaju decentralizacija i učinkovito upravljanje javnom imovinom. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter