I Kosor doživjela pulske gužve

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na predstavljanju posljednjih akata pulskog gradonacelnika Borisa Miletica novinari su upitali i o cemu je razgovarao s premijerkom Jadrankom Kosor za njenog boravka u Puli. Odgovorio je da se razgovaralo uglavnom o školama, o subvencioniranju OŠ Veli Vrh te o zastoju na radovima na OŠ Veruda jer ministarstvo nije osiguralo 1,5 milijuna kuna za njihov dovršetak.

"Ministru Fuchsu predali smo svu dokumentaciju, a njima se obratila i ravnateljica škole Dragomila Batelic i upoznala ih detaljno s cijelim problemom. Ocekujemo pozitivno ocitovanje, na što nacelno ukazuje i odgovor samog ministra", rekao je Miletic.

Dodao je da su razgovarali i o cvoru u Šijani, u cemu im je pomogao tmurni dan i gužve koje su se upravo na tom dijelu stvorile u prometu, za boravka delegacije, odnosno prolaska od zracne luke do Velog Vrha.

Inace, Pula parkingu ustupljena je zgrada bivše Bravarije na godinu dana, bez naknade, rekao je Miletic. Ta tvrtka namjerava ondje imati skladište, ali gradonacelnik se nada da ce se urediti i drugi prostori za potrebe tog gradskog poduzeca da bi se sprijecila daljnja devastacija prostora.

Konacni prijedlog izmjena i dopuna Detaljnog plana uredenja Molo Carbone bit ce upucen Ministarstvu zaštite okoliša radi dobivanja suglasnosti te ostalim institucijama, poput Zavoda za prostorno uredenje Istarske županije, radi prethodnih suglasnosti, pojasnio je Miletic.

Tek tada, kaže, DPU ce biti upucen Gradskom vijecu na konacno usvajanje. Pred vijecnicima ce se naci i obiman materijal o radu gradonacelnika u razdoblju od 1. sijecnja do 30. lipnja ove godine, što je zakonska obaveza.


Podijeli: Facebook Twiter