I Karamarko potpisao ugovor s Fimi-medijom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Blagajnica HDZ-a Branka Pavoševic znala je da radi mimo zakona kada je primala novac od riznicara stranke Mladena Barišica i isplacivala ga u gotovini, ali je ustrajala jer se bojala otkaza i nadredenih. Taj novi detalj, koji je predsjednica sudskoga vijeca Ivana Calic procitala iz iskaza Branke Pavoševic USKOK-u 29. srpnja 2011. na jucerašnjem je sudskome rocištu u aferi "Fimi-media" dodan slici o financiranju HDZ-a u doba Ive Sanadera.

"Razumjela sam da ono što radim nije po zakonu, ali sam radila ono što su mi nadredeni rekli. Možda samo mogla odbiti, a potom otici i dobiti otkaz", kazala je Pavoševic u tome svom pokajnickom iskazu.

Jurak je u svom iskazu USKOK-u 9. studenoga prošle godine posvjedocila da je i Tomislav Karamarko potpisao ugovor MUP-a s Fimi-medijom o marketinškim uslugama za kampanju sigurnosti prometa na cestama, kada je 2008. postao ministar unutarnjih poslova. Karamarko je produžio ugovor koji je potpisao njegov prethodnik Berislav Roncevic, nastavljajuci tako tradiciju svojega prethodnika Ivice Kirina.

No, postoji kljucna razlika u ugovoru Roncevica i Karamarka u odnosu na Kirinov. Potonji je kada mu je Jurak objasnila da MUP može dobiti 50 posto popusta na televiziji i 30 posto na radiju, odvratio neka "zanemari popuste u ugovoru jer stranka treba novac". Roncevic se, sklapajuci novi ugovor, složio prijedlogom Jurak da za spomenute popuste povecaju broj emitiranja reklamnih spotova, a takvo je rješenje potpisao i Karamarko.

Nevenka Jurak, vlasnica tvrtke Fimi-medija, brani se šutnjom nakon što je USKOK-u priznala krivnju, kao i ostalih nekoliko optuženika koji žele što niže kazne i što manju javnu sramotu, a shvatili su da se ne mogu obraniti. Sudenje se nastavlja danas. (B. PAVELIC/Novi list)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter