I "Jakovčićevi" će odvajati dio plaće

(D. K.)
(D. K.)

Samo će nezavisna lista Ivana Jakovčića za Europski parlament slijediti inicijativu SDP-a i tražiti od svojih zastupnika da se odreknu dijela plaće u humanitarne svrhe.

- Budući da postoji evidentan i jasan nesrazmjer između plaća u Saboru i onih u Europskom parlamentu mi smo odlučili da će naši zastupnici u Europskom parlamentu dio svoje plaće odvajati za rad Hrvatske kuće u Padovi koju je osnovala naša kandidatkinja doktorica Nela Sršen. Ta je kuća osnovana za potrebe ljudi i obitelji koji se nalaze u najtežim životnim situacijama, rekao je Ivan Jakovčić.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović, odlučio je da će europski zastupnici te stranke primati plaće kao da su zastupnici u Saboru, dakle između 15 i 17 tisuća kuna. Ostatak do 6.200 eura uplaćivat će u humanitarne svrhe, odnosno u Zakladu "Ana Rukavina".

Glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš kaže da je Milanovićeva inicijativa "čista demagogija".

- Naše članove predsjednik stranke ne treba tjerati da sudjeluju u humanitarnim akcijama. Oni to sami rade, rekla je Oruč Ivoš. Dodala je da je puno važnije koliko će oni kvalitetno raditi svoj posao kako bi zaradili svoju plaću.

Kandidat HNS-a na zajedničkoj listi sa SDP-om i HSU-om Jozo Radoš kaže da će o tome razmišljati nakon izbora. Prvom na listi Laburista Nikoli Vuljaniću je besmisleno da stranka određuje što će zastupnik raditi sa svojom plaćom. Ako čovjek želi dati dio plaće za humanitarne svrhe dat će. (Z. CRNČEC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter