I. Jagustin mini maratonom obilježio Dan državnosti

Maratonac Ivan Jagustin istrčao mini maraton od Vodnjana do Galižane i nazad (M. ANGELINI)
Maratonac Ivan Jagustin istrčao mini maraton od Vodnjana do Galižane i nazad (M. ANGELINI)

Usprkos izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti, vodnjanski invalid Domovinskog rata i maratonac Ivan Jagustin istrčao je još jedan maraton u povodu Dana državnosti. Navikli smo da dugim rutama obilježava razne povijesne datume hrvatske države, pa i one lokalne poput 800 godina vodnjanske župe 2012., no ovog je puta Jagustin, uz veliki napor, istrčao nešto kraću rutu od Vodnjana do Galižane i natrag.

Naime, Jagustinu je prije nekoliko godina zbog tumora kostiju amputirana ruka, a zloćudna je bolest u posljednje vrijeme zahvatila i pluća. Prošao je do sada 19 kemoterapija, a unatoč mukotrpnom liječenju, kaže nam, nema lijeka. Ipak, ono što ga održava na životu njegov je nesalomljivi duh, vjera i ogromno povjerenje u ljude i pomoć najbližih.

- Maraton posvećujem svim hrvatskim braniteljima i invalidima te teškim bolesnicima. Nisam bio spreman za duži maraton, jer do prije tri mjeseca nisam mogao ni ustati iz kreveta. Danas sam se osjećao dobro, boli me, ali se ipak dobro krećem, kaže Jagustin.

Lani je u proljeće pod motom "Nema predaje" trčao maraton od Vodnjana, preko Peroja do Fažane i natrag, trčeći je obilježio Dan neovisnosti, prije toga Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja…

- Ako bog da trčat ću i opet 5. kolovoza, a ako se budem bolje osjećao bit će to i duži maraton, kaže nam Jagustin.

Trkačku je karijeru počeo još 1983. godine, od kada je sudjelovao na brojnim dugoprugaškim trkama diljem zemlje. Nakon Domovinskog rata, u koji se uključio kao dragovoljac, a iz njega izišao kao ratni vojni invalid, nastavio je s trčanjem po velikim maratonima. Ta je njegova upornost rezultirala i sa stotinama pehara i medalja. (Z. STRAHINJA)

VIŠE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter