I Istranka u konkurenciji za Miss sporta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Renata Kutnjak, clanica atletskog kluba Albona, ušla je u konkurenciju šesnaest djevojaka koje ce se u nedjelju u zagrebackom hotelu Arcotel natjecati za titulu Miss sporta Hrvatske. Finale ce biti prikazan u sklopu emisije Afrovizija.

Renata je ucenica cetvrtog razreda ekonomskog usmjerenja u labinskoj srednjoj školi. Atletikom se bavi šest godina, trci na 100 i 400 metara. Najveci uspjeh joj je cetvrto mjesto u državnom poretku.

Dvije godine bila je clanica kadetske reprezentacije Hrvatske i jedna je od trkacica koje su zajednicki oborile državni rekord u trcanju štafete. Nakon toga je došla ozljeda i prelazak u juniorke pa se za nove uspjehe tek treba poceti pripremati.

"Na izbor za miss prijavila sam se na nagovor fotografa Renata Brandolice, koji me zapazio na jednom natjecanju. Pozvali su me na casting u Zagreb gdje je šest djevojaka izravno ušlo u finale, a potom je na castingu u Umagu izabrano još deset od šesnaest. Medu njim sam bila i ja. Jedina sam iz Istre i jedina koja nije iz Zagreba", ispricala nam je.

Kaže da ne ocekuje previše od nedjeljnog finala. Možda se oproba u karijeri fotomodela, a nakon što završi srednju školu namjerava upisati studij kineziologije ili policijsku akademiju jer je privlace dinamicna zanimanja.


Podijeli: Facebook Twiter