I Istra ima skatere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U užarenoj atmosferi koja je dobrim dijelom podsjecala na one losangeleskih plaža, 25 skatera iz Pule, Rijeke, Slovenije i Danske pred brojnom publikom iskazalo je svoje vještine i vratolomije na Istrian sk8 Cupu, prvom velikom natjecanju ljubitelja "daske" održanom jucer u skate parku nasuprot porecke dvorane Žatika.



Iako su subotnje poslijepodne obilježile paklena vrucina i sparina, to nije omelo skatere da spremno i spretno odrade kvalifikacije za prvi krug natjecanja. Svi su se natjecali u skupinama po tri sudionika i vožnjama od pet minuta, a o njihovoj je uspješnosti odlucivao žiri sastavljen od strucnjaka iz Poreca i Pule, sve redom skatera koji imaju deset i više godina iskustva u ovom ekstremnom sportu.



Natjecanje je bilo otvoreno za kandidate svih kategorija i profila, a svi su, od najmladeg dvanaestogodišnjeg do najstarijeg dvadesetpetogodišnjeg pokazali lakocu, gipkost, maštovitost i umjetnicki touch u svojim u trikovima.

U pauzama izmedu natjecanja skaterima koji su uvježbavali za slijedece krugove, na terenu su im se pridružili i kolege van konkurencije "vratolomci" na biciklama i rolama.



Finalna vožnja trajala je nešto ukupno šest minuta i iznjedrila je najbolje: na prvom mjestu Mihu Vugrincica, slovenskog skatera koji se može pohvaliti sa vec nekolicinom osvojenih priznanja na hrvatskim i stranim susretima ovakve vrste, na drugom mjestu Zagrepcanina Denisa Pušica i treceplasiranog Nina Fanuku iz Pule. Ova je trojka nagradena novcanim nagradama, a cetvrtoplasirani Filipa Vrhoveca iz Zagreba, petoplasiranig Ivana Marasa iz Rijeke i Val Miloš kao najvece iznenadenje natjecanja urucene su posebne nagrade - skate oprema.



- Jako smo zadovoljni natjecanjem, nismo mislili da ce odaziv biti toliki, došlo je puno ljudi iz cijele Hrvatske. Ovo nam je poticaj da nastavimo s natjecanjem i druge godine. Porec ima nešto drugaciji, zahtjevniji teren od drugih i samim time privlacniji skaterima i atraktivniji za gledatelje, veli Andrej Filipovic, iz poreckog Skate teama, uz udrugu USB organizatora ovog susreta.

Za animaciju i dobre vibracije za vrijeme i nakom turnira pobrinula se rijecka grupa Fanatiks i rapper Muhamed, te DJ Ricardo da Costa, a afterparty se nastavio do sitnih jutarnjih sati.


Podijeli: Facebook Twiter