I HRT-ova komisija bavit ce se "Titom"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Traženje Veljka Bulajica i njegova odvjetnickog tima od Trgovackog suda da naloži privremenu obustavu emitiranja serijala Antuna Vrdoljka "Tito" na HTV-u dok se sudski ne riješi pitanje kršenja autorskih prava korištenjem materijala iz Bulajiceve serije "Titovi memoari", natjeralo je i celne ljude HRT-a i Antuna Vrdoljaka da ulože poveliki trud ne bi li se opcija skidanja serije s malih ekrana izbjegla.

Na Prisavlju se, potiho, osniva komisija koja bi trebala istražiti što je HTV platio, a što dobio. Vrdoljak je agilniji, pa preko medija porucuje da u njegovu filmu nema nijednog kvadrata Bulajicevog filma, baš kao što tvrdi da je, kao i Bulajic za svoju seriju, koristio intervju što ga je s Titom radio Ivan Hetrich.

- Citav predmet, citava dokumentacija je kod odvjetnika Orsata Miljenica. Sud je taj koji ce donijeti odluku, porucuje Bulajic koji nije mogao tek tako prijeci preko Vrdoljakove tvrdnje da je "Titove memoare" napravio od Hetrichova intervjua.

- To je velika izmišljotina i obmana javnosti. Hetrich nikada nije obavio nikakav intervju s Titom. Razgovore sam vodio ja, a nastali su na osnovu scenarija što ih je za svaku epizodu filma radilo desetak suradnika, porucuje Bulajic.

Na koncu se pita zbog cega mu je Vrdoljak, odnosno Mediteran film, nudio na potpis ugovor o financijskom obeštecenju za korištenje materijala koji je odbio potpisati, ako sada tvrdi da materijal nije njegov. Odgovor smo pokušali dobiti od samog Vrdoljaka, no on nam je kazao: "Nikakvih izjava nema!".


Podijeli: Facebook Twiter