I-GLE: Mate Parlov inspirirao žensku kolekciju

Nataša Mihaljiščin i Additive inspiriran pulskim boksačkim velikanom
Nataša Mihaljiščin i Additive inspiriran pulskim boksačkim velikanom

I dok se nova kolekcija svjetskog ambasadora mode Igora Galaša za modnu kuću Arena pod nazivom Additive već smjestila u Arenine trgovine, u četvrtak navečer hrvatsku će premijeru u Zagrebu doživjeti najnovija kolekcija Additive za proljeće/ljeto koju potpisuje možda najuspješniji hrvatski dizajnerski modni tandem, studio I-GLE.

Time Arena modna kuća, jedan od rijetkih domaćih modnih bastiona, u stilu velikih svjetskih modnih imena nastavlja suradnju s hrvatskim dizajnerima pokrenutu na inicijativu Vinka Filipića i revije Dove Fashion.hr.

A što se dobije kada udružite dvije I-GLE (dizajnerice Nataša Mihaljiščin i Martina Vrdoljak) i mnoštvo Areninih pletaćih igala? Additive kolekciju besprijekornih krojeva u I-GLE-inoj maniri inspiriranu Matom Parlovom. Točno, baš njim.

- Proučavajući naslijeđe Pule i poigravajući se njezinim asocijacijama, željele smo nekako povezati grad i našu estetiku te smo se zaustavile na boksačkoj legendi Mati Parlovu, koji je nadahnuo cijelu kolekciju, priča Nataša Mihaljiščin dok dovršava prvu zajedničku kolekciju s Arenom.

- Prenijeli smo tu nonšalantnost, ali i glamur boksača kada izlaze u ring. Bio je to kompleksno-intimni proces u kojem je realizirana kolekcija namijenjena velikom dobnom profilu – od srednjoškolke do majke, odnosno za mlade urbane djevojke, ali i žene iznad pedeset godina.

Pazile smo da kolekcija sadrži momente koje vole mladi te da istovremeno bude primjerena zrelim ženama koje teže sofisticiranom i elegantnom izgledu. Od boja dominira crna, a prisutna je i nijansa svjetlosive, dok smo kao kontrast dodale svjetlucavu žutu, bakrenu boju, iscrpna je Mihaljiščin.

Ona iza sebe, zajedno s Martinom Vrdoljak, ima 14 kreativnih i uspješnih godina na hrvatskoj modnoj sceni, s kojom su zajedno i sazrijevale te zasluženo nose i naziv začetnika, ali i leadera suvremenog hrvatskog modnog dizajna čije modele nosi čak i pjevačica Arcade Firea.

- Kolekcija odiše klimom u kojoj je stvarana, a to je upravo ovdje u trikotaži, gdje su same žene, objašnjava Snježana de Gravisi, nova direktorica Arena modne kuće, zahvaljujući kojoj su I-GLE došle i do Pule. Glavne odlike ove kolekcije su praktičnost, udobnost, prepoznatljivost i ljepota, što je potrebno modernoj ženi.

No, tu priči nije kraj. Osim Galaša i dvojca I-GLE, Arena ima još jedno novo dizajnersko ime - Puljanku Isabelu Čelić. Vlasnica londonske diplome realizirala je novu liniju - Arenin pilot-projekt kolekcije sazdane od ostataka prediva koji nisu dovoljni za masovnu proizvodnju, ali su savršeni za mini, preciznije IZZY kolekciju. Ona se već nalazi u Areninoj Corner trgovini preko puta pulskog INK-a.

Daleko od modnih centara, Glas Istre je prvi ugledao IGLE-inu modnu kolekciju za proljeće/ljeto i zaključio: "Lijep je osjećaj kada u poplavi loših vijesti, dobijete jednu dobru. Lijep je osjećaj kada u posrnuloj domaćoj industriji egzistiraju oni koji spajaju domaće dizajnere i industriju te tom simbiozom stvaraju kolekcije koje mogu parirati velikim svjetskim modnim imenima. (Napisala i snimila Lara BAGAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter