I Funtanjanka Sara Klaric top stipendistica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U zagrebackom hotelu Westin u srijedu je održana svecanost proglašenja dobitnika u sklopu obilježavanja jubilarne, desete po redu akcije "Top stipendije za top studente", priopceno je iz Nacionala.

U nazocnosti posebnog savjetnika predsjednika Republike Izeta Aganovica, gradonacelnika Zagreba Milana Bandica, državne tajnice Dijane Vican, predstavnika tvrtki partnera, akademske zajednice i medija, proglašeno je 27 najboljih studenata u Republici Hrvatskoj, a medu njima je i Funtanjanka Sara Klaric, studentica Odjela za ekonomiju "Dr. Mijo Mirkovic" pulskog sveucilišta.

Ove godine za najprestižniju stipendiju u Hrvatskoj, koja osim izvrsnog prosjeka ocjena vrednuje i angažman studenata u izvannastavnim aktivnostima, prijavilo se 427 studenata razlicitih sveucilišnih i strucnih studija iz svih dijelova Hrvatske.

Odabir 100 finalista koji su konkurirali za glavnu nagradu obavilo je posebno stipendijsko vijece oformljeno od predstavnika svih sveucilišta kao i visokih škola i veleucilišta, dok su konacne dobitnike odabrali predstavnici tvrtki partnera kroz rad posebne stipendijske komisije.

Ukupan stipendijski fond iznosi 1.080.000 kuna te ce 27 sretnih dobitnika tijekom iduce akademske godine primati stipendiju u mjesecnim iznosima od 4.000 kuna.

Najboljom studenticom je po izboru redakcije Nacionala proglašena Mirna Vlahovic sa Sveucilišta u Osijeku, koja je uz top stipendiju ponijela i dodatnu nagradu "Ivo Pukanic". (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter