I fotografija je umjetnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prva samostalna izložba fotografija Bojana Bonifacica iz Punta na Krku, pod naslovom «Terra tricolore», otvorena je u novigradskoj Zajednici Talijana. Ovdašnjoj se publici autor, inace clan foto kluba Rijeka, Udruge fotografa Istre i Hrvatskog društva likovnih umjetnika, odlucio predstaviti bajkovitim radovima koji raznolikim motivima, simbolima i bogatom paletom boja predstavljaju Istru.

Posjetitelji su odmah prepoznali detalj iz spilje Mramornice, koji mu je na prošlogodišnjem Foto ex temporeu donio trecu nagradu i ovu izložbu, kao i Velog Jožu radi kojega nagraden godinu ranije.

- Bojana, koji se fotografijom intenzivno bavi posljednjih osam godina i u prvom je redu fantastican, senzibilan pejzažist, karakterizira prepoznatljiva estetika koja odskace od našeg ustaljenog mišljenja o fotografiji. Mnogi u prvom trenutku pomisle da su to akrili ili ulja na platnu, a on jednostavno dokazuje da je fotografija umjetnost!, rekla je voditeljica foto-sekcije ZT-a Miranda Legovic.

Spomenula je da rezultati njegovog snimanja nisu puko dokumentiranje zatecenih svjetlosnih efekata u prirodi, što zorno prikazuje upravo Veli Jože – savršeno osmišljen i realiziran od ideje i scenografije do rakursa snimanja.


Podijeli: Facebook Twiter