I dvije Puljanke u kulinarskom TV showu

Irene i Doris (Foto RTL)
Irene i Doris (Foto RTL)

U novoj, trećoj sezoni RTL-ovog kulinarskog showa "Tri, dva, jedan - kuhaj!" koji je s emitiranjem počeo jučer, za titulu najboljeg amaterskog kuharskog para natjecat će se i nekoliko parova iz Istre. Uz već dobro znane članove žirija, Tomislava Špičeka i Željku Klemenčić, ove sezone pridružit će im se i chef Ivan Pažanin iz hvarske Passarole.

Tko je gazda u kući?

Kao što smo već pisali, natječu se 32-godišnja Verica i 34-godišnji Dragan Jovanović, bračni par iz Ližnjana, vlasnici doma za starije osobe i kafića. Iako je Dragan dosta viši od supruge, Verica je zapravo gazda u kući. Voli mijenjati boju kose i frizuru, a nekada se bavila modelingom. Priznaje da suprug češće kuha kod kuće, no rijetko prema određenom receptu, već svakom jelu daje posebnu notu koju određuje trenutačno raspoloženje.

Vladimir Pantović iz Poreča dvije je godine pokušavao ući u najuži krug natjecatelja showa "Tri, dva, jedan - kuhaj!", no treća je sreća bila ona prava i natječe se u paru sa suprugom Brankom. Vladimir je inače priznati hrvatski ribolovac koji je u dugogodišnjoj sportskoj karijeri osvojio na stotine medalja. Specijalizirao se za tzv. ribolov iz usidrene barke te je savezni sudac za podvodni ribolov i ribolov na moru.

Tu su i Puljanke Doris Vitasović (19) i Irene Išić (41) buduće snaha i svekrva. Doris je hotelijerska komercijalistica, karate prvakinja i trenira kick-boks. Njezina kulinarska partnerica Irene je majka njezinog dečka, s kojom se odlično slaže. Svakodnevno se druže i mogu razgovarati o svemu.

Ljubav prema kulinarskim umijećima

- Ideja da se prijavimo rodila se spontano. Kuhale smo kod kuće, vidjele reklamu za taj program i prijavile se. Iskreno, nismo se nadale da će nas zvati, ali to nas je silno razveselilo. Jako volimo kuhati, posebice Doris, dok muški dio obitelji nije toliko za kuhanje, ali zato vole pojesti sve što im pripremimo. Ja najviše volim pripremati riblje specijalitete, to radim i kada imamo svečanije ručkove i goste, a pripremam i kolače, veli Irene.

Obje natjecateljice nisu krile uzbuđenje, kao ni svoju veliku ljubav prema kulinarskim umijećima.

Dakle, od jučer  u udarnom televizijskom terminu čak dvadeset parova kuhara amatera borit će se za titulu najboljeg i glavnu nagradu od 100 tisuća kuna.

Ova gastroemisija u novoj, trećoj sezoni sa sobom donosi i novosti. Osim što dosad najveći broj natjecatelja, njih 40, kuha u parovima, podijeljeni su u dvije skupine – u Bijelom timu su natjecatelji iz obalnog dijela Hrvatske, dok su u Crvenom timu oni iz kontinentalnog dijela.

Natjecatelji će svakog tjedna testirati svoje kulinarske mogućnosti na poseban način. Tako će u prvom tjednu pripremati jelo sa zadanom glavnom namirnicom, drugi će dan imati vremena birati namirnice u dućanu, koji se nalazi na samom setu, a trećeg dana će ih suparnički tim iznenaditi zadanim receptom i time pokušati "zapapriti" daljnje natjecanje. Svakog tjedna dva najlošije ocijenjena para ulaze u duel, u kojem ih maštovitost i improvizacija mogu spasiti od ispadanja.

Voditeljica emisija je Doris Pinčić Rogoznica. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter