I Dimensionsu koncert u pulskoj Areni

S prošloljetnog rasprodanog debi izdanja Dimensionsa na tvrđavi Punta Christo (D. ŠTIFANIĆ)
S prošloljetnog rasprodanog debi izdanja Dimensionsa na tvrđavi Punta Christo (D. ŠTIFANIĆ)

Dvije spektakularne koncertne srijede u pulskoj Areni, 28. kolovoza i tjedan kasnije, 4. rujna, uz zasad nenajavljena svjetska muzička imena, svečano će otvoriti višestruko nagrađivani Outlook festival, a zatim i hvaljeni festival elektronske underground glazbe Dimensions festival, koji je prošlog ljeta, već u svom debitantskom izdanju, bio rasprodan.

Naime, nakon što je nadležno pulsko gradsko povjerenstvo prvo Outlooku odobrilo uvodni koncert za 28. kolovoza u pulskoj Areni, ovih je dana korištenje amfiteatra odobrilo i mlađem festivalskom bratu Dimensionsu, najvećem regionalnom undeground festivalu elektronske glazbe.

Potvrdio je to Vedran Meniga, vodeći domaći predstavnik britansko-hrvatskog organizacijskog tima Outlooka i Dimensionsa, dodavši da će u roku od dva tjedna objaviti liste svjetskih izvođača za oba koncerta u Areni, a usporedo s time počet će se i s povoljnom pretprodajom ulaznica.

- Ulaznice za oba koncerta u pulskom amfiteatru moći će se u pretprodaji kupiti po povoljnijoj cijeni od 135 kuna, kazao je Meniga.

Uobičajeni četverodnevni program obaju festivala, kao i dosad, zbivat će se na pozornicama u i oko štinjanske tvrđave Punta Christo, i to Outlook od četvrtka 29. kolovoza do ponedjeljka 2. rujna, a Dimensions od četvrtka 5. rujna do ponedjeljka 9. rujna.

Da stvari nisu samo glazbenog karaktera, govori podatak da bi s te dvije nove večeri, ova dva festivala u ukupno deset programskih dana mogli, umjesto prošlogodišnjih 85 milijuna, ove godine donijeti prihod od 100 milijuna kuna.

Na pulski Dimensions se nakon prošloljetnog nastupa na prvom festivalskom izdanju, s novim albumom vraćaju perjanice elektronske glazbe današnjice Mount Kimbie; a dolazi i poznati DJ glazbenik, novinar, izdavač i tastemaker Gilles Peterson, zatim pioniri akustičnog techna Brandt Brauer Frick, renomirani predstavnik garagea Zed Bias, a iz izdavačke kuće Hyperdub stiže King Midas Sound pridružujući se ranije najavljenim izvođačima kao što su Model 500, Theo Parrish, Moodyman, Dave Clarke, Daphni, Tony Allen, Mala in Cuba, Derrick May, Pantha Du Prince, Ben Klock, Omar S, Dixon i još stotine drugih izvođača.

Povoljniji paket festivalske ulaznice i za Outlook i za Dimensions (za područje Hrvatske i zemalja regije; Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije)  već su neko vrijeme u prodaji i mogu se nabaviti po povoljnijoj cijeni od ostatka svijeta, za 660 kuna. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter