I Darth Vader želi biti predsjednik Ukrajine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sith Lord Darth Vader odlučio je ući u ukrajinsku predsjedničku kampanju, a njegov je program republiku Ukrajinu ponovno učiniti carstvom, vratiti joj izgubljene teritorije i prijašnju slavu, riječi su kojima je svoju kandidaturu najavio zli filmski lik, zapovjednik galaktičke vojske.

- Drug Vader kandidat je naše stranke za predsjednika Ukrajine, objavio je na svojim mrežnim stranicama Dmitrij Golubov, čelnik Ukrajinske internetske stranke.

Osoba odjevena u kostim Dartha Vadera: crni oklop, crnu masku, plašt, predala je u subotu svoju kandidaturu i propisan iznos od 2,5 milijuna hrivnja, prenijela je agencija Interfax.

Bude li njegova kandidatura prihvaćena, lik iz filmske sage Zvjezdani ratovi, mogao bi se natjecati s 14 drugih kandidata na izborima 25. svibnja u zemlji pogođenoj dubokom političkom krizom i ruskim pripojenjem njezina poluotoka Krima.

Golubov, kojega smatraju internetskim kriminalcem, svoju stranku je osnovao 2009., a 2010. je službeno registrirana. Vader je primio oko 3 posto glasova pismenim putem na parlamentarnim izborima 2012., piše RT, no ti glasovi nisu bili važeći.

Lokalni mediji prenijeli su da je Vader zatražio komad zemljišta u jugoistočnom gradu da bi ondje parkirao svoj svemirski brod.

Darth Vader sudjelovao je u nekoliko političkih akcija u Ukrajini. Zadnje njegovo pojavljivanje bilo je zabilježeno u studenome 2013. kada ga je skupina carskih "stormtroopersa" nosila u gradsku vijećnicu Odese da bi se proglasio gradonačelnikom po nalogu cara Palpatinea. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter