I dalje šture informacije o krađi zlata i novca iz zagrebačkog MUP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gotovo dan i pol od pljačke zlata i novca iz zgrade kriminalističke policije nadležne su institucije iznosile vrlo šture informacije o tom slučaju, a ministar unutarnjih poslova tek je za utorak kasno poslijepodne sazvao novinare kako bi progovorio o tom bizarnom nedjelu.

Policija i državno odvjetništvo ranije su potvrdili tek da se provala dogodila u noći na ponedjeljak i da državni odvjetnik uz pomoć policije provodi očevid. Pritom nisu iznijeli nove detalje, kao ni službeni podatak što je točno ukradeno iz zgrade policije u Heinzelovoj ulici.

U Ravnateljstvu policije nije se u utorak moglo doznati u kojoj je fazi kriminalističko istraživanje, je li u istragu uključena i unutarnja kontrola MUP-a, ni je li utvrđena nečija odgovornost, odnosno je li zbog tog slučaja pokrenut neki stegovni postupak ili je netko smijenjen.

Nije se moglo službeno doznati niti je li novac i zlato iz sefa bio oduzet jednom građaninu, odnosno kako će mu ta imovina biti vraćena s obzirom da je navodno utvrđeno kako je njezino podrijetlo zakonito.

Županijsko državno odvjetništvo, koje je vodilo očevid, odgovorilo je Hini da u utorak neće objaviti nikakve novosti o rezultatima očevida. Tim više što za to imaju trodnevni rok, a i u "velikoj su gužvi".

U nedostatku službenih informacija mediji pokušavaju sami rasvijetliti pod kojima je okolnostima provaljeno u sjedište zagrebačke kriminalističke policije i potom ukradeno dva kilograma zlata i 280 tisuća eura, navodno iz sefa načelnika Sektora kriminalističke policije Željka Dolačkog.

Jutarnji list tako navodi da su najmanje dvojica lopova do drugog kata zgrade na kojem se nalazi opljačkani ured došla preko protupožarnih stepenica, dok Večernji list navodi da su među sumnjivcima i zaposlenici Ministarstva unutarnjih poslova.

Mediji i stručnjaci redom procjenjuju da bi taj lopovski poduhvat bilo nemoguće izvesti bez insiderskih informacija o mjestu gdje su bili pohranjeni zlato i novac.

Neke teorije idu toliko daleko da govore kako pljačka uopće nije izvedena ili da je čitav slučaj insceniran kao povod za smijene u vrhu policije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter