I dalje se traga za nestalim rijeckim ribarom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potraga za ribarom Emirom Gutlicem (49) iz Rijeke, koji je u ponedjeljak oko 18.30 sati pao u more s ribarskog broda "Željka" iz Rijeke oko 12 nautickih milja južno od Rta Kamenjak, nastavljena je i tijekom utorka i to od 6 sati, a u potragu je ukljucen i zrakoplov Obalne straže, izvijestila je glasnogovornica Ministarstva mora Marina Halužan.

Osim zrakoplova Obalne straže, u akciji sudjeluju i brodica Lucke kapetanije Pula te dva plovila pomorske policije. Na poziciju je u ponedjeljak navecer upucen i tanker "Meloria", koji se nalazio u blizini, a vremenski su uvjeti na moru bili povoljni te je mjesecina olakšavala traganje koje dosad nije urodilo plodom.

"Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru dobila je u ponedjeljak oko 18.50 sati, preko Centra 112, dojavu od clana posade ribarskog broda 'Željka' da je zapovjednik pao u more. U potragu za ribarom odmah su upucena policijska plovila iz Malog Lošinja i Pule te brodica Lucke kapetanije Pula, koji su tragali za ribarom do 3 sata ujutro u utorak. Prema rijecima drugog clana posade, koji je u trenutku pada bio na ribarici, zapovjednik je najvjerojatnije pao u more prilikom pripreme ribarskog alata za planirani ribolov", stoji u priopcenju koje potpisuje Halužan.



Ribarica "Željka" u utorak je bila privezana na Carinskom gatu u Puli i na njoj je inspektor sigurnosti plovidbe Lucke kapetanije Pula obavio inspekcijski pregled. Buduci da je na Carinskom gatu kretanje ograniceno, pricekali smo s druge strane ograde ribara Dragana ?urdevica iz Lovrana koji je u ponedjeljak navecer ribario s nestalim Gutlicem. ?urdevic je bio u šoku i bilo mu je teško govoriti o nesretnom dogadaju.

- Izašli smo van i prilikom pripreme spuštanja mreže tzv. cuca, odnosno konop na kojem se nalazi mreža, je izgleda uhvatila Emira i bacila ga u more. Cuo sam zapomaganje, odmah sam reagirao, ali ga više nisam mogao pronaci, rekao je vrlo kratko ?urdevic. Nakon što više nije mogao pronaci kolegu ribara ?urdevic je odmah alarmirao Centar 112.
Vlasnik broda ukratko nam je kazao da inspekcijskim nadzorom na brodu nisu pronadeni nikakvi nedostaci. Dodao je da je njemu i kolegi u ovoj situaciji teško govoriti te da se nadaju da još nije sve gotovo. (Piše Srecko PERŠIC, snimio Slaven RADOLOVIC)

Prošlo je šest mjeseci od nestanka ribara Raula Sedeja
Pulski ribar Raul Sedej (56) nestao je u moru kod Pule 19. listopada prošle godine, dakle prije šest mjeseci, no njegovo tijelo još uvijek nije pronadeno. Podsjetimo, ribarski brod dug osam metara na kojem su se nalazi Sedej i Imre Mesaroš Pišta (54), potonuo je kod rta Bumbište kod Banjola. More je na obalu izbacilo tijelo nesretnog Mesaroša, dok potraga za Sedejom do današnjeg dana nije dala rezultata.


Podijeli: Facebook Twiter