I dalje ostaje noćno dežurstvo hitne pomoći u Labinu

Labinjani imaju stalno dežurstvo na hitnoj (Dejan ŠTIFANIĆ/Arhiva)
Labinjani imaju stalno dežurstvo na hitnoj (Dejan ŠTIFANIĆ/Arhiva)

Sporazum o nastavku sufinanciranja rada 12-satnog tima Hitne medicinske pomoći T2 Labin, pri labinskoj ispostavi Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije danas su u labinskoj maloj vijećnici gradske palače potpisali predstavnici Grada Labina i općina Raša, Kršan, Pićan i Sveta Nedjelja. U ime lokalnih samouprava Labinštine ugovor je potpisala zamjenica gradonačelnika, Eni Modrušan, u ime Općine Kršan zamjenik načelnika, Vlado Peršić, Gianvlado Klarić, načelnik Općine Sveta Nedjelja, te u ime Općine Raša, zamjenica načelnice, Tajana Kovač, uz ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, Srđana Jerkovića.

Programom zaštite zdravlja pruža se viši zdravstveni standard građanima Labinštine, od onog koji propisuje Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Grad Labin i općine Labinštine zajedno sa Istarskom županijom godišnje sklapaju Ugovor o sufinanciranju Hitne medicinske pomoći iznad standarda, za što je u labinskom i proračunu okolnih općina osigurano ukupno 433 tisuće kuna, rekla je Eni Modrušan.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, Srđan Jerković, napomenuo je kako će se i dalje boriti svim snagama, da HZZO, počne sa izdvajanjem većih sredstava za timove, jer kako je rekao, pravo na zdravlje je isto pravo svakog čovjeka i svi za to isto izdvajamo. Smatram da standardi koji sada postoje od strane HZZO nisu dostatni ni zadovoljavajući. Raduje me, da lokalne samouprave Labinštine, po treći put potpisuju Sporazum o sufinanciranju, kako bi građani mogli koristiti usluge Tima 2, tako da se na labinskom Hitnom traktu uvijek, 24 sata dnevno, nalazi medicinsko osoblje i vozači. Kada bi praznikom ili noću nekog pacijenta hitno trebalo smjestiti u najbližu bolnicu koja se nalazi u Puli, bez Tima 2 na Hitnoj ne bi bilo nikoga. Pitam se što bi se dogodilo da u isto vrijeme nekom od stanovnika pozli i bude mu potrebna hitna intervencija, rekao je Jerković. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter