I Buzećani u akciji "Hrvatska volontira"

Akcija 'Hrvatska volontira!' u Brestu (G. Č. Š.)
Akcija 'Hrvatska volontira!' u Brestu (G. Č. Š.)

U nacionalnu kampanju "Hrvatska volontira!", koja je u povodu Međunarodnog dana mira na istarskom području provedena u koordinaciji Volonterskog centra Istra pod sloganom "U ulozi volontera svatko može biti superheroj!", damas su se uključili i Buzećani.

Savjet mladih Grada Buzeta, Gradsko društvo Crvenog križa, Buzetska udruga mladih BUM i druge udruge mladih, sa svojim mladim volonterima obišli su starije i nemoćne osobe na buzetskom području kako bi im pomogli u svakodnevnim aktivnostima i proveli kvalitetno vrijeme promičući kulturu volontiranja.

Volonteri su slagali drva na dvjema lokacijama u selu Praščari kod Buzeta i u Brestu na Ćićariji, a svojim su dolaskom ne samo učinili korisno djelo već i unijeli radost u domove osamljenih.

- Drago mi je kada mi dođu, moja su vrata širom otvorena, rekla nam je nasmijana 88-godišnja Anka (Tomić) Ošo, rođena u Siveriću kod Drniša. U Buzet je došla 1968. godine, a zadnjih četrnaest godina, otkako joj je preminuo suprug, živi sama.

Akcija volontiranja, doznajemo od predsjednice Savjeta mladih Mile Nežić, osmišljena je na način da se kroz poslove čišćenja okoliša, spremanja drva i slično, pomogne potrebitim obiteljima. Podatke o lokacijama i obiteljima dao je Crveni križ na dan održavanja akcije.

- Nastavljamo i dalje s akcijom. Prema potrebi obilazit ćemo samačka staračka domaćinstva, pomagati im, ali i dalje promovirati volontiranje u svojoj zajednici, rekla nam je Nežić. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter