I Britance brine pulski aerodrom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Što ce se dogoditi s pulskim aerodromom i hoce li on uistinu izgubiti status medunarodne zracne luke, pitanje je koje su u utorak postavili zabrinuti britanski turoperatori ministru turizma Damiru Bajsu na sastanku predstavnika Ministarstva turizma, Hrvatske turisticke zajednice te hotelijera s britanskim organizatorima putovanja drugog dana londonskog turistickog sajma World Travel Market (WTM).

Predstavnici britanskog TUI-a istaknuli su da ne bi bilo dobro da se tim potezom izgubi vrijedno istarsko tržište. Bajs se o toj temi nije htio konkretno ocitovati. Kazao je tek da je to stvar drugog ministarstva, da se o tome razgovara u Vladi i da ce sve napraviti da Pula taj status ne izgubi, što bi imalo negativan utjecaj na istarski, a time i hrvatski turizam. Kazao je i da ce se njegovo ministarstvo založiti koliko god bude trebalo da se to ne dogodi.

Inace, na sastanku su Britancima predstavljeni novi modeli udruženog oglašavanja i poticaji za organizirane dolaske turista u zracnom, autobusnom i željeznickom prometu za 2010. godinu. Vecina organizatora putovanja nije imala pitanja o novim mjerama, vec je pohvalila one provedene ove godine.

Više ih je zanimalo koliko ce se Hrvatska promovirati na britanskom tržištu. Ministar je rekao da ce se i dalje nastaviti s jakom internetskom promidžbom u Ujedinjenom Kraljevstvu, tim više što je ove sezone, prema internim istraživanjima ministra, više od polovice Britanaca prvi kontakt s Hrvatskom kao turistickom destinacijom ostvarilo putem interneta.

Na pitanje hrvatske strane kako ocjenjuju stanje na našem tržištu u 2009. Britanci su kazali da je velik dio dogovora ovisio o tome u kolikoj su mjeri hotelijeri bili spremni dati povoljne ponude te da je njihovo oklijevanje u pojedinim slucajevima rezultiralo manjim brojem gostiju s tog tržišta. Ipak, Britanci su najavili suradnju u 2010., kada ce se broj organizatora putovanja iz te zemlje za Hrvatsku povecati.


Podijeli: Facebook Twiter