I Brigitte Bardot zaprijetila da će postati Ruskinja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznata glumica i zaštitnica životinja Brigitte Bardot zaprijetila je da će zatražiti rusko državljanstvo ako francuske vlasti odluče eutanazirati dva bolesna slona.

- Ako oni koji su na vlasti imaju dovoljno kukavičluka da ubiju dva slona Baby i Nepal, onda ću ja donijeti odluku da zatražim rusko državljanstvo da bih pobjegla iz ove zemlje koja je postala samo groblje životinja, napisala je Brigitte Bardot.

Ovo je objavljeno usred žive rasprave o poreznom bijegu poznatog francuskog glumca Gerarda Depardieua, kojem je ruski predsjednik Vladimir Putin dodijelio rusko državljanstvo.

Sudbina slonova Baby i Nepal podigla je na noge zaštitnike životinja, među kojima je i zaklada Brigitte Bardot. Cirkus Pinder vlasnik je slonova za koje je utvrđeno da boluju od tuberkuloze te je sud u Liyonu zatražio da ih se eutanazira zbog toga što je ta bolest zarazna.

Bardot se prije godinu dana u pismu zahvalila svom najdražem premijeru Putinu zbog toga što je zabranio trgovinu krznima foka s Grendlanda. (H)


Podijeli: Facebook Twiter