I Bošnjaci na izbore s koalicijom IDS-HNS-Zeleni

Sporazum su potpisali Alen Damjanić, Boris Miletić, Valter Flego, Nedžad Hiodžić i Josip Anton Rupnik (M. M.)
Sporazum su potpisali Alen Damjanić, Boris Miletić, Valter Flego, Nedžad Hiodžić i Josip Anton Rupnik (M. M.)

Koaliciji IDS-HNS-Zeleni savez danas se pridružila i Bošnjačka demokratska stranka Hrvatske (BDSH), a nakon potpisivanja sporazuma potvrđen je zajednički izlazak na predstojeće lokalne i regionalne izbore. Ulaskom u koaliciju, BDSH je podržao i zajedničkog kandidata za župana Valtera Flega koji je kazao da je sretan što su se priključili i Bošnjaci jer u njima vidi kvalitetnog partnera s kojima će još temeljitije osnažiti vrijednosti za koje se svi partneri zalažu. Flego je najavio daljnje širenje koalicije otkrivši da će im se za desetak dana pridružiti i neke nove stranke i nacionalne manjine.

Predsjednik BDSH-a Nedžad Hodžić naglasio je da su kao stranka lijevog centra odlučili u Istri koalirati s IDS-om, iako će na razini Hrvatske na izbore samostalno ili u suradnji sa SDP-om.

Na pitanje kako to da je suradnja sa SDP-om ovdje izostala, Hodžić je rekao da se nakon razmimoilaženja SDP-a i IDS-a, odlučuju prikloniti IDS-u zbog čije se dugogodišnje politike Bošnjaci u Istri osjećaju kao kod kuće.

- Potječemo iz zemlje gdje se stoljećima živjelo s drugim narodima i naša je povijest stvarana u međunacionalnom okrilju, rekao je Hodžić i dodao da je Istra najsličnija njihovom životu u Bosni.

Potpredsjednik IDS-a Boris Miletić rekao je da mu je osobito drago što će na predstojeće izbore zajedno s novim-starim partnerom BDSH-om, dodajući da je Istra može biti primjer tolerancije, multikulturalnosti i suživota, kako u Hrvatskoj tako i u ovom dijelu Europe. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter