I bez Sanadera znamo da je ovo kraj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Od ovog rata unutar HDZ-a stradava Hrvatska. Ova vlast glumi predsjedništvo SFRJ prije raspada Jugoslavije. Ne bave se krizom, vode unutarstranacki rat, bave se svime samo ne egzistencijom gradana, kazao je u Puli na konferenciji za novinare saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin povodom jucerašnjeg napada bivšeg premijera Ive Sanadera na premijerku Jadranku Kosor te potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa.

Kajin je istakao da se sada ulazi u završnu bitku za HDZ, da opozicija ne može rušiti Vladu, ali da bi Sanader s nekolicinom svojih "spavaca" to mogao napraviti vec na proracunu, iako je njegov dojam da su "Sanaderovi spavaci" do te mjere ucijenjeni da nece ni pisnuti.

- To je prvi razlog HDZ-ove nervoze. Drugi razlog ogleda se u tome što ce nakon gubitka izbora aktualno vodstvo HDZ-a snositi posljedice svom clanstvu i zato želi elimirati Ivu, politicki i kazneno, a Ivo želi Jadranku vezati uz svoju sudbinu po nacelu "kud Ivo tud i ja". Treci razlog HDZ-ove zabrinutosti Sanaderovim nastupom ogleda se u tome što HDZ-u izmicu najjacu polugu vlasti, a to je pravosude. Narocito se treba bojati da se pravosude ne instrumentalizira. Ono mora biti neovisno jer bi se u protivnom Hrvatska mogla vratila u 1971. godinu s time da bi danas posljedice bile gore nego onda. Tada je ekonomija bila na vrhuncu, a danas je država pred bankrotom, upozorava Kajin.

Istakao je da je situacija gora nego ikad jer je u zadnjih godinu dana u Hrvatskoj 116 tisuca radnika ostalo bez svojih radnih mjesta, da su se u ovoj godini proracun i vanproracunski fondovi zadužili za 45 milijardi kuna te da ce zbog toga nova vlast naslijediti devastiranu zemlju te da se nece izbjeci MMF što je po njemu gotova stvar vec 2011. ili 20112. godine. A kada on dode, neizbježna je devalvacija, a time i pakao za prezadužene gradane, smatra Kajin.

Rekao je da je cilj vlade i sljedece godine u proracunu zadužiti zemlju za 32 milijarde kuna te zadovoljiti interese koalicijskih partnera kako bi ih se vezalo uz HDZ.

- Ovo nije pocetak kraja, vec kraj jednog kvazidemokratskog vladanja baziranog na ovisnim medijima, ucijenjenim pojedincima, korupciji, nepotizmu i neradu. Ne treba nam Ivo da nas prosvijetli da je ovo kraj. Kada je odlazio vec rekao da ako nije mogao uspjeti Ivo da nece mogu uspjeti ni ostaci ostataka njegove vlasti. Zajednica je urušena i gradani imaju pravo na izbore. Narodu treba reci istinu i to bez prodavanja magle, da bez bolnih rezova i odricanje se više ne može dalje, zakljucio je Kajin.


Podijeli: Facebook Twiter