I bez Adriatica.net-a bit ce gostiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Reakcija na najave sanacije Adriatica.net Grupe stigla je i iz Udruženja hrvatskih putnickih agencija (UHPA), odnosno iz njena Upravnog odbora. Naime, iz Upravnog odbora najveceg udruženja turistickih agencija u Hrvatskoj smatraju da je neprimjereno proglašavanje samo jedne skupine turistickih agencija trgovackim društvima od posebnog državnog interesa, i to onih koje su evidentno dovedene u to stanje lošim odlukama svoje Uprave.

- Ne smije biti pritiska s pozicije Ministarstva turizma i Vlade Republike Hrvatske na trgovacka društva u pretežitom državnom vlasništvu jer smatramo da bi aktivno ukljucivanje trgovackih društava u pretežitom državnom vlasništvu u ovaj proces mogao otvoriti mnoge sumnje u transparentnost i slobodu tržišnog natjecanja, cak i ako postoji njihov opravdani poslovni interes. Turisticke agencije clanice UHPA-e opravdano se stoga pitaju mogu li i one ocekivati isti oblik potpore ako budu u slicnom položaju kao Adriatica.net, stoji u službenom ocitovanju agencija na ovaj slucaj, koje je dano u javnost nakon što je svoj revolt javno iznijelo nekoliko vlasnika velikih hrvatskih agencija. U Upravnom odboru UHPA-e isto tako naglašavaju da ne podržavaju koncept oslanjanja na jednog nacionalnog turoperatora, tko god to bio.

- Ne samo da to nema smisla zbog rizika koji donosi, vec nije niti u skladu sa strateškim usmjerenjem stvaranja veceg broja destinacijskih menadžment-kompanija. Adriatica.net Grupa nema takvu važnost na tržištu koja joj se pridaje u medijima. Clanice UHPA-e ostvaruju vecinu ulaznog i izlaznog prometa turistickih agencija u Republici Hrvatskoj i smatraju da su sposobne i u slucaju neuspjeha u dokapitalizaciji Adriatica.net Grupe nositi se sa svim izazovima koji se pred njima nalaze - zakljucili su u ovoj udruzi.


Podijeli: Facebook Twiter