I 170 Labinjana pisalo Vladi: "Ostavka!"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Volonteri Hrvatskih laburista - Stranke rada prikupili su u subotu prije podne na štandu kraj labinske tržnice oko 170 potpisanih pisama u dvotjednoj akciji "Pišite Vladi - ostavka!".

Od izvršne vlasti zahtijeva se da odstupi jer je, piše u pismu, Hrvatsku dovela do bankrota, radnike pretvorila u roblje, umirovljenike u sirotinju, nezaposlene ucinila ocajnima i sve nas odvela u dužnicko ropstvo.

- Gradani odmah pitaju treba li osobna iskaznica, djeluju prestrašeno, a obeshrabruju ih i dosad neuspjele slicne inicijative, poput zahtjeva za referendumom o Zakonu o radu. Još ih je dosta i potpisalo.

Neki su pitali i da li vršimo prijave za pastire, kažu aktivisti Marijan Nikic i Vlado Jovic, aludirajuci na nedavnu izjavu premijerke Jadranke Kosor da Hrvati ne žele raditi kao cuvari stada. Pismo, vele, nije potpisao ni jedan lokalni politicar iz drugih stranaka.

Dosad se u cijeloj Hrvatskoj na pisma sa zahtjevom za ostavku Vlade potpisalo nešto manje od 29 tisuca gradana.

- Procjenjivali smo da cemo u prva cetiri dana akcije prikupiti oko 35 tisuca potpisa, ali malo smo zaostali za tom brojkom iz objektivnih razloga. Bilo je jako hladno i ljudima se teško bilo potpisivati, a u nekim su nam gradovima pravili probleme kod postavljanja naših štandova.

No, akcija se zadnja dva dana zahuktala i siguran sam da cemo na kraju biti jako zadovoljni rezultatom, rekao nam je predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar.

U stranci razmatraju mogucnost da akciju, cije je trajanje predvideno do 15. veljace, produlje do 18 veljace. Kao razlozi za ostavku Vlade u pismu se navodi sedam njezinih grijeha: oholost, pohlepa, zavist, srdžba, blud, neumjerenost i lijenost.


Podijeli: Facebook Twiter