HZZO: Smanjene liste cekanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je na prethodnoj sjednici 13. listopada odobrilo 20 milijuna kuna za skracenje listi cekanja u bolnicama, Upravno vijece Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) na sjednici u utorak utvrdilo je da prvi podaci pokazuju da je do sada provedeno ukupno 2.556 postupaka cime su znacajno skracene liste cekanja, osobito za magnetsku rezonanciju (338), ultrazvuk dojke (461) i ultrazvuk srca (383).

Upravno vijece HZZO-a je proširilo prava roditelja djece oboljele od malignih bolesti, koji sada, osim prava na smještaj uz dijete u bolnici, mogu ostvariti i pravo na naknadu troškova smještaja u slucaju da ugovorna bolnica nema kapaciteta za njihov smještaj uz dijete.

Kako bi ostvarili to pravo, roditelji se nakon završenog lijecenja djeteta trebaju javiti u nadležni podrucni ured HZZO-a i podnijeti pismeni zahtjev za naknadu placenih troškova svog smještaja te potvrdu bolnice o tome da im nije mogla osigurati smještaj. HZZO ce priznati troškove smještaja roditeljima do maksimalnog iznosa utvrdene dnevnice od 170 kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter