HZZO: Ne odustajemo od dopunskog osiguranja


Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) nije primio nikakav nalog Europske komisije da mora odustati od ugovaranja polica dopunskog zdravstvenog osiguranja kako to navode pojedine dnevne novine i internetski portali, priopćeno je danas iz HZZO-a.

Riječ je, tvrdi HZZO, o netočnoj i neprovjerenoj informaciji koja bi mogla bespotrebno uznemiriti dva milijuna i 370 tisuća njihovih osiguranika, vlasnika polica dopunskog osiguranja.

Prema pisanju medija, Europska komisija navodno je uputila nalog HZZO-u da mora odustati od ugovaranja polica dopunskog zdravstvenog osiguranja i taj posao prepustiti drugim osiguravateljima.

Mediji kažu i da su privatni osiguravatelji nalog Europske komisije dočekali spremni te da je čak 17 stranih osiguravatelja i 12 društava za posredovanje u osiguranju najavilo HANFA-i dolazak u Hrvatsku.

HZZO ističe da je njegovo dopunsko zdravstveno osiguranje i dalje najbolje i najsigurnije na hrvatskom tržištu. "Niti jedno drugo dopunsko osiguranje nije besplatno za skoro 900 tisuća osiguranika, čije police pokriva državni proračun".

Iz Zavoda poručuju da se promjene u dopunskom zdravstvenom osiguranju neće raditi preko noći, već sustavno, s punom ozbiljnošću i odgovornošću, na državnoj razini i kroz odgovarajuće zakone.

Dapače, kažu, ne samo da se dopunsko osiguranje HZZO-a ne ukida, već će se uskoro Upravnom vijeću uputiti konkretan prijedlog o snižavanju i ujednačavanju cijena polica dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Na taj ćemo način našim osiguranim osobama učiniti dopunsko osiguranje još pristupačnijim, te očekujemo još veći interes za našom policom dopunskog zdravstvenog osiguranja, najavljuju iz HZZO-a. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter