HZTA: Igor Čagalj oslobođen odgovornosti za doping

Nije kriv - Igor Čagalj (Istra 1961) (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ/Arhiva)
Nije kriv - Igor Čagalj (Istra 1961) (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ/Arhiva)

Stegovno vijeće za saslušanje i odlučivanje Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) nakon saslušanja igrača NK Istre 1961 Igora Čaglja i klupskog liječnika Dragana Vujovića, odlučilo je da je dr. Vujović kriv, a nogometaš Čagalj je oslobođen odgovornosti.

"Dragan Vujović je kao klupski liječnik NK Istra 1961 u terapijskom liječenju Igora Čaglja primijenio terapiju deksametazonom s Popisa zabranjenih sredstava, pa je u uzorku urina tog sportaša uzetom 26. listopada 2012. na nogometnoj utakmici NK Istra 1961 – NK Slaven Belupo utvrđena zabranjena tvar. Kao član medicinskog osoblja propustio je osigurati terapijsko izuzeće čime je prekršio Pravila za borbu protiv dopinga HZTA. Izrečena mu je kazna zabrane obavljanja medicinske djelatnosti i svih drugih aktivnosti vezanih za tu djelatnost u sportu u trajanju od šest (6) mjeseci. Kazna mu istječe 17. lipnja 2013.", navodi se u današnjem priopćenju HZTA-e.

Igor Čagalj je oslobođen odgovornosti da je kao sportaš propustio "osigurati da u njegovo tijelo ne dospije zabranjena tvar". Temeljem odredbe 10.4. Pravila za borbu protiv dopinga ukinuta mu je i privremena suspenzija uvedena odlukom Službe za antidoping HZTA od 29. studenog 2012.", stoji u priopćenju HZTA. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter