Hyzri Bellani tvrdi da nema veze s drogom

Hyzri Bellani 
Hyzri Bellani 

U nastavku suđenja slovenskom državljaninu Seadu Kolenoviću (35) iz Kranja i Hyzriju Bellaniju (44), kosovskom državljaninu s trajnim prebivalištem u Kranju, na pazinskom Općinskom sudu svoj iskaz su dala četvorica policijskih službenika i drugookrivljeni Bellani. No, budući da je suđenje prekinuto zbog prekoračenja radnog vremena, obrana i tužilaštvo će svoje završne riječi iznijeti u utorak, čime će postupak završiti i bit će objavljena presuda.

Dvojac odgovara zbog prebacivanja dva kilograma marihuane preko graničnog prijelaza Požane kod Buzeta 5. srpnja ove godine. Nakon uhićenja privedeni su u pulski pritvor, no Kolenović je plaćanjem jamčevine od 250 tisuća kuna izašao i brani se sa slobode, dok se Bellani i dalje nalazi u pritvoru.

Bellani je u svom iskazu putem sudskog tumača za albanski jezik kazao da sa švercom nema veze i opisao je kako je uopće došlo do toga da na put u Pulu krene zajedno s Kolenovićem.

- Nemam nikakve veze s ovom drogom. Sa Seadom i njegovim rođakom sreo sam se dan prije puta u kafiću Špela u Kranju, a ne kafiću Europa kako Kolenović tvrdi. U razgovoru sam im kazao da sam služio vojsku u Puli, a njegov mi je rođak kazao da imam priliku sa Seadom otići do Pule. Na dan odlaska našli smo se u pečenjari Valter i ništa nismo pili, već samo sjeli u auto i krenuli. Postoje kamere na tom mjestu koje su sve snimile, kaže Bellani. (Napisao i snimio M. SARDELIN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter