HŽ ukida liniju Buzet - Divaca?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Dode li do primjene novog voznog reda HŽ-a koji bi trebao stupiti na snagu 12. prosinca, Buzet i Roc u željeznickom bi smislu mogli postati izolirani otoci", upozorava buzetski gradonacelnik Valter Flego.

On je u srijedu na adresu Glavne regionalne jedinice HŽ-a Putnickog prijevoza Rijeka, poslao žurni zahtjev za korekciju predloženog voznog reda putnickih vlakova za 2010./2011. godinu.

Na novi vozni red gradonacelnika su ovog tjedna neslužbeno upozorili istarski željeznicari, i sami, kaže Flego, zabrinuti najavljenim ukidanjem dionica željeznickih linija izmedu Buzeta i Lupoglava.

Ukidaju se školski vlakovi, linije kojima pretežito putuju srednjoškolci i studenti. Sporne su dionice linije od Buzeta (13.05 sati) do Lupoglava (13.24 sati) kojom prema Pazinu srednjoškolci putuju na vecernju nastavu, dionica linije od Lupoglava (21.15 sati) do Buzeta (21.33 sata) kojim se iz Pazina s vecernje nastave vracaju, te nedjeljna dionica od Buzeta (19.56 sati) do Lupoglava (20.15 sati) kojom srednjoškolci i studenti putuju prema Puli.

- Imamo informaciju i da se ukida linija Buzet - Divaca kojom se prometuje svaki dan, s polaskom u 16 sati, kao jedina putnicka željeznicka veza Buzeta sa Slovenijom, kaže Flego.

- Nije prvi put da se pokušava mijenjati vozni red, slicne smo zahtjeve imali u svibnju ove godine. Reagirali smo i uspjeli se izboriti da sve ostane po starom, istice Flego. (G. CALIC ŠVERKO)

VIŠE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter