HŽ: Krađom goriva oštetili tvrtku za 100.000 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kninska policija sumnjiči šestoricu muškaraca da su krađom dizelskoga goriva oštetili Hrvatske željeznice (HŽ) za više od 100 tisuća kuna, a jednog od njih te još jednog izvan te skupine i za prikrivanje kaznenog djela, izvijestila je danas šibensko-kninska Policijska uprava.

Kninska policija dovršila je istragu nad 40-godišnjakom, 42-godišnjakom, 43-godišnjakom i 46-godišnjakom iz Knina te 48-godišnjakom iz Promine i 44-godišnjakom iz Benkovca, koje sumnjiči za pet krađa na štetu Hrvatskih željeznica u Kninu, rekao je načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen njezin prošlogodišnji rad.

Osim toga, policija spomenutog 40-godišnjaka i još jednog 27-godišnjaka iz Knina sumnjiči za prikrivanje tih kaznenih djela.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da su osumnjičeni 40-godišnjak, 42-godišnjak, 43-godišnjak, 46-godišnjak, 48-godišnjak i 44-godišnjak od 1. siječnja 2007. do 31. prosinca prošle godine u Kninu iz lokomotiva i spremnika ukrali oko 18 tisuća litara dizelskoga goriva, čime su HŽ u Kninu oštetili za više od sto tisuća kuna, rekao je Kostanić.

Utvrđeno je i da je osumnjičeni 40-godišnjak kao zaštitar tvrtke iz Zagreba u kolovozu prošle godine skupinu muškaraca iz Knina, Promine i Benkovca dva puta zatekao u krađi goriva i omogućio im da ukradu oko 160 litara goriva. Na kraju, policija 27-godišnjaka tereti da je od 44-godišnjaka, 48-godišnjaka i 46-godišnjaka kupovao gorivo iako je znao da je ono ukradeno. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter