"Hvala tebi, Kriste" zagrmjet ce Lamparnom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Let 3 i Božic. Taj nam bogomdani spoj nudi sedmi Labin Christmas Rock Festival koji ce se održati u subotu od 20.30 sati u labinskom KUC-u Lamparna. Kakva prilika da se napokon uživo cuje zadnji singl "Hvala tebi, Kriste" koji je ovaj rijecki bend snimio u povodu lipanjskog posjeta Svetog Oca Hrvatskoj.

Da ta pjesma izostane s repertoara, e to bi bilo jednako svetogrde kao da Postolar tripper proljetos na Labin Uskrs Rock Festivalu nije svirao "Koga cega, janjetine".

Uz letovce, koji predvode festival, što rudarskom upornošcu cupa grad kovara iz koncertne letargije, trzalicom ce publiku blagosloviti i St!Ilness, pulski Mighty Zazuum te labinske rock snage Mezcal Moon i Crossroads.

Let 3, barem ako potpisnika ovih redaka pitate, svirkom i scenskim nastupom ne može dosaditi niti razocarati. Od njih bi prije zakazao i bubamaros Lionel Messi, makar ni to još nismo vidjeli. Prlja, Mrle i ekipa zadnji su se put u Labinu predstavili 2009. na istoj manifestaciji. Tada nije bilo ni brnjica na spolovilima ni divovskih penisa i slicnih pomagala po kojima su poznati. Ispalili su tek cepove iz guzica, bacili neizbježno perje te po enti put potvrdili svoju stilsku izbrušenost, energicnost, uvjerljivost i besprijekornu uigranost, stvorivši u Labinu rijetko dobru atmosferu.

- U Labinu smo svakog drugog Božica. Pretpostavljam da je lani ondje bio tužan Božic bez nas. Placu za nama te godine kad nas nema. Ne daj Bože da sviramo svake prestupne jer bi suze lili tri godine. Zato cemo u Labin opet doci 2013., kaže basist i mozak benda Damir Martinovic Mrle.

Najavljuje da ce izvesti i zadnje singlove za koje su snimili spotove "Omadijaj me" te "Hvala tebi, Kriste". Nece izostati ni najsvježija pjesma "Klistir", koju su izveli na reviji modne carobnice Ivane Popovic na nedavnom Draft Fashion Weeku Zagreb. Ondje je Mrle pistom prošetao u izrezanom trikou ispod kojeg je bio - gol.

- Labinjani ce nas vidjeti u novim kostimima koje nam je kreirala Popovic, a pjesma "Klistir" slavi manekensko osvješcenje, objasnio je.

Upitan o koncertnim aktivnostima u posljednje vrijeme, odgovara da zadnjih 15 godina zapravo sviraju bez prestanka. Nakon gostovanja u Istri sezonu ce zakljuciti s dva nastupa u zagrebackoj Tvornici, gdje ce svoje poklonike omadijati na Silvestrovo te Novu godinu.

Dobar mamac za subotnji provod u Lamparni su i decki, njih sedmero, iz St!Ilnessa; njihov je hip-hop, reggae, jungle koktel garniran žestokim rifovima i društveno angažiranim buntovnickim, a opet duhovitim i optimistickim pjesmama. "Guzotres", "Blues za moju majku", "Digni glas" i Katarza" neke su od uspješnica s njihovih dosadašnjih albuma "Sve što znam o životu je... odabrao Dželo Hadžiselimovic" i "Globalno zatupljenje - paket za preživljavanje".

- Pripremili smo odlican program, znamo kakav show možemo ocekivati od letovaca, St!Ilness su uživo fenomenalni, a zanimljiv je i pulski Mighty Zazuum, kaže Etijen Santaleza iz ovdašnjeg Soundcodea, organizatora festivala. "To je jedan od vecih koncerata u našem gradu. Festival je postao tradicija pa ne želimo odustati. Radimo ono što bismo i sami htjeli pogledati", zakljucio je Santaleza i najavio da ce sve potrajati do iza cetiri sata ujutro. (Igor RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter