Huskić: Potpićan zanemaren kao da tu žive zombiji

Od Potpićna ni "P" u proračunu, požalili su neki vijećnici (Arhiva)
Od Potpićna ni "P" u proračunu, požalili su neki vijećnici (Arhiva)

Načelnik Kršana Valdi Runko preksinoć je općinskim vijećnicima na prvo čitanje ponudio prijedlog proračuna za 2014., težak 21,7 milijuna kuna, što je 700 tisuća manje od očekivane realizacije ovogodišnjeg. Rashodi su planirani u iznosu od 19,1 milijuna kuna, a razlika od 2,6 milijuna naspram prihoda odnosi se na prenijeti budžetski minus iz ove godine.

IDS najavio niz amandmana

- Proračun je realan i racionalan, skrojen prema ostvarenju aktualnog. Želimo računati samo s novcem koji sigurno imamo. Praksa nas uči da nemamo ništa od napuhavanja, kazao je Runko i napomenuo da se amandmani mogu podnijeti do 17. prosinca.

Među udarnim projektima milijun kuna kalkulirano je za izgradnju doma kulture u Kršanu na lokaciji nekadašnjeg diskokluba te pola milijuna za vodospremu Plomin 2. Realizaciju tih poslova načelnik drži neupitnom, dok za ostale višemilijunske investicije očekuje novac iz europskih i drugih fondova. "Kad se raspiše natječaj na koji možemo konkurirati, rebalansom proračuna predvidjet ćemo naš dio sredstva", najavio je Runko.

Na višegodišnje zanemarivanje Potpićna požalio se Bošnjak s liste IDS-a Esad Huskić, kojega je zasmetalo i to što tog naselja nema ni među amandmanima stranke . "Opet ni 'P' od Potpićna u proračunu. Nije mi jasno zašto ga toliko mrzite, očito mislite da mu ne treba ništa, kao da tamo žive zombiji a na ljudi. Sve opcije imale su ga u predizbornim programima. Kako ćete za četiri godine imati obraza pojaviti se u Potpićnu?", kazao je Huskić. (I. RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU U SRIJEDU


Podijeli: Facebook Twiter