HUS: Vlada pala godinu

Arhiva/(S. M.)
Arhiva/(S. M.)

Hrvatska udruga sindikata (HUS) smatra da Vlada vodi pogrešnu politiku, napominjući da građani Republike Hrvatske danas žive lošije nego prije godinu dana, manje je zaposlenih, više nezaposlenih, porasle su cijene i porezi, pale plaće, ljudi manje troše, gospodarstvo manje proizvodi, a sve više obveza ostaje neplaćeno. 

Po ocjeni HUS-a, kratki pregled gospodarsko-socijalne slike zemlje nakon godine dana vlasti "Kukuriku koalicije" pokazuje rezultate koji ne bude nadu u budućnost. Pridoda li se tome činjenica da iz prijedloga novog proračuna proizlazi namjera Vlade da nastavi s dosadašnjom politikom, uz dodatno oduzimanje prava radnicima javnog sektora koje će se vrlo brzo preslikati i na realni sektor, te uz dodatno slabljenje socijalne države, već danas možemo reći da Vlada vodi pogrešnu politiku, ističe se u današnjem priopćenju HUS-a. 

Navode da je najveća potvrda tome očigledni izostanak investicija, bez kojih Linićeve mjere ostaju "na suhome" i poprimaju obilježja kontraproduktivnog harača čije smo loše rezultate već iskusili.

Napominju da su već nakon prvih sto dana rada Vladu ocijenili nedovoljnom ocjenom koja se nije promijenila ni nakon ljetnih mjeseci. Ako na novi proračun gledamo kao na popravni ispit, školskim rječnikom možemo reći da je Vlada pala godinu, smatraju u HUS-u.  (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter