HUP: Vlada uništava industriju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnik poslodavaca u srijedu se obrušio na Vladin program za gospodarski oporavak, tvrdeci da to uopce nije program za oporavak ekonomije, nego za stabilizaciju javne potrošnje. To je program koji ce dovesti do daljnjeg uništavanja hrvatske industrije, ustvrdio je Vladimir Ferdelji, predsjednik udruge CRO-industrije u sklopu Hrvatske udruge poslodavaca.

- U cijelom tom konspirativno radenom programu, za koji smo doznali tek kada je objavljen, rijeci industrija i izvoz spominju se samo jednom, a mrska rijec proizvodnja, kao i tecaj kune, uopce se ne spominju. Taj program znaci nastavak deindustrijalizacije Hrvatske, s ciljem da se ona uništi do neobnovljivosti, što je siguran put da postanemo ekonomsko roblje, rekao je Ferdelji na HUP-ovoj konferenciji za novinare, održanoj pod motom «Olabavite nam omcu, ostajemo bez zraka».

Odgovornost za sve to neizravno je pripisao premijerkinim ekonomskim savjetnicima, medu ostalim i Borislavu Škegri. To je, nastavio je Ferdelji, program za gospodarsku stabilnost države koji se bazira na daljnjoj prodaji državne imovine i na zaduživanju. Novost je samo namjera da se rashodi državnog proracuna djelomice prilagode smanjenim prihodima.

- Prije godinu dana Vlada je konacno priznala da je u Hrvatskoj došlo do krize i izašla s deset antirecesijskih mjera. Nijedna od njih, osim rebalansa proracuna, nije ostvarena, kazao je Ferdelji, dodavši da je rezultat toga 60 tisuca nezaposlenih više nego prije godinu dana.

Rekao je da u današnjem programu Vlada najavljuje da ce do ljeta platiti svoje dugove, dodavši da je i u lanjskom antirecesijskom programu "Vlada najavljivala placanje dugova u roku od 60 dana, a što je najzanimljivije, ministar Šuker je vec objavio da je taj cilj i realiziran".

Njegove rijeci pokušao je diplomatski ublažiti Ivan Miloloža, predsjednik Vijeca clanica HUP-a, iznoseci službeni stav te udruge. - HUP podupire mjere Vlade, bolje ikad nego nikad. O dosegu mjera moci cemo zakljuciti tek kad vidimo njihovu provedbu, kazao je Miloloža.


Podijeli: Facebook Twiter