HUP: Linić potpiruje antipoduzetničku klimu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar financija Slavko Linić ocijenio je danas da je pad BDP-a u trećem tromjesečju od 1,9 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje opasan, a odgovornim za to ponajviše drži realni sektor gospodarstva koji po njegovu mišljenju nema vlastite ideje i programe te u prevelikoj mjeri ovisi o državi.

Linić smatra da je realni sektor propustio priliku koju mu je Vlada dala smanjivanjem poreznih i neporeznih nameta i osiguravanjem respektabilnih likvidnih bankovnih sredstava te da jedino čeka državne investicije i o njima ovisi.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) razočarana je zadnjim izjavama ministra financija Slavka Linića i njegovim reakcijama na ocjene poslodavaca o uvjetima poslovanja u ovoj te prognozama za iduću godinu, smatrajući da njima potpiruje antipoduzetničku klimu, a ne vidi Vladin neuspjeh u pokretanju investicija.

"Koliko god to ministru Liniću bilo teško čuti činjenica je da Vlada unatoč dobrim namjerama nije uspjela poboljšati uvjete za poslovanje, što je jedini put izlaska iz duboke krize u kojoj se nalazimo", smatraju u HUP-u dodajući da to konstatiraju i domaći i strani analitičari, Hrvatska narodna banka, agencije za rejting, sindikati i građani, pa i poslodavci.

Stoga ne vide razloge za napade na HUP i realni sektor zbog toga što su konstatirali ono što vide i svi drugi. 

U komentaru na izjave ministra Linića HUP navodi kako "ministar financija nikako ne bi smio na ovakav način potpirivati antipoduzetničku klimu jer bez poduzetništva nema realnog sektora, a bez njega nema punjenja proračuna ni financiranja države". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter