Humanost definitivno stanuje u Labinu

Brojni glazbenici nastupali su za Sandru Brubnjak
Brojni glazbenici nastupali su za Sandru Brubnjak

Labinska kino dvorana u nedjelju je bila pretijesna da primi sve građane koji su na bilo koji način htjeli iskazati svoju humanost i volju za pomoć. Do labinskog kina se teško dolazilo, jer su nogostupi bili prepuni automobila. Nakon dugog niza godina za publiku su otvorena i vrata balkona zbog prepunog partera. Bila je to večer koja još jednom pokazala da humanost definitivno stanuje u Labinu. Humanitarnu akciju i koncert naziva „Uskladimo korak sa Sandrom“ započeli su mališani Dječjeg vrtiće „Pjerina Verbanac“ pjevajući pjesmu Arsena Dedića „Kad se male ruke slože“.

Uključene sve škole

Akciju za pomoć teško oboljeloj sugrađanki Sandri Brubnjak, je uz pomoć Udruge Lige protiv raka Labin, pokrenula i inicirala Udruga žena Mendula iz Nedešćine. Učenici OŠ Ivo Lola Ribar prodavali su svoje radove, a žene Udruge Mendula, kolače i slastice koje su same pripremile. Građani su mogli donirati novac u tri postavljene zapečaćene kutije na ulazu u kino dvoranu.

Pored svih vrtić i svih osnovnih škola Labinštine, svoj doprinos koncertu dali su svojim nastupima pjesnici, glazbenici, pjevači te pjevački zborovi, Neo i Giuseppina Martinuzzi, zatim Danijel Načinović, Serđo Valić, Diego Zulijani, Rafaela Blažina, Rina Miletić, Franko Kalac, Suzana Mušković, Teranke, Kvartet Istria, Ramiz Durmić, Elis Lovrić, Veronika Pervan, Morin Hukić, XL-ice, Minicantanti, Klapa Labin, Miranda Škalamera Verbanac, Irena i Mauro Giorgi, Franko Krajcar, Valter Golja, Neda Milenkovski, Rafael Santaleza, Vetta Vrh, Aleksej i Silvija, Antonio Mrzlić i Nicol Vidak, RKUD Rudar iz Raše, Umjetnička škola Matka Brajše Rašana iz Labina, a program su vodile i modelirale Sandra Stipanović, Anđelika Licul i Rea Žigant.

Nogometni turnir

Humanost su iskazali i labinski sportaši koji su dan ranije u gradskoj sportskoj dvorani igrali malonogometni turnir, na kojem je na prvom mjestu bila humanost, a ne rezultat. Na turniru su nastupile momčadi Iskra Vinež, Harlem, Tango Šojić, Desing Caffe, Cement, Me Gusta i Jedinstvo Omladinac, te četiri dječje momčadi, Rudar, Jedinstvo Omladinac, Potpićan - Učka 72 i Rabac.

Na koncertu je prikupljeno 40.000 kuna, a svoj prilog za Sandru Brubnjak može se uplatiti i na žiro-račun OTP banke broj: HR5924070001500318070. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter