Humanitarnom akcijom do knjige o Alenu Miloševicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cjelodnevna humanitarna akcija pod nazivom "Vracaj se, nisi odgovarao kemiju!" održat ce se u nedjelju, 9. listopada u Manjadvorcima, kako bi se prikupio novac za tiskanje edukativne knjige o radu, životu i umjetnosti Alena Miloševica iz Pule.

Djecak je preminuo u sijecnju ove godine od posljedica najtežeg oblika mišicne distrofije, a bio je ucenik 7. razreda Osnovne škole Veruda, odakle je potekla ideja o knjizi, rekao je na konferenciji za novinare u Društvu distroficara Istre njegov predsjednik Davor Komar.

Akcija ce poceti u 9 sati na Rancu barba Tone, a ulaz ce biti 20 kuna, s time da ce svaki sudionik dobiti dva kruga jahanja. Na programu su pljockarski turnir "Princ od Manjadvorci" te konjicko natjecanje "Wolf's Ring", odnosno inacica alke namijenjene iskljucivo ženskim osobama.

Od jutra do veceri bit ce moguce otici na sajam u Hreljice turistickim vlakicem, te ce biti održana humanitarna prodaja radova ucenika OŠ Veruda, suvenira na temu "Jahanje i konji", lutrije te palacinki. Takoder, bit ce organizirana quad vožnja na poligonu i terenu, kao i paintball. U 11 sati ce u crkvi u Hreljicima biti održana misa u povodu hodocašca Majci Božjoj od Zdravlja, koju ce predvoditi porecki i pulski biskup Ivan Milovan, dok ce za zabavni dio manifestacije biti zaduženi Tony Cetinski i Filip Juricic.

Uz DDI, OŠ Veruda i Konjicki klub Manjadvorci, u organizaciji sudjeluju i Paintball klub Premantura te humanitarna udruga Pomoc i ljubav.

- Knjiga istog naslova kao i akcija imat ce pet dijelova i 30-ak stranica te ce biti tiskana u dvije tisuce primjeraka. Naslov je preuzet iz pisma podrške koje je profesor kemije poslao Alenu dok je bio u bolnici. Promocija ce biti održana 13. prosinca, kada bi on proslavio 14. rodendan, ispricao je Komar.

- Nadamo se da ce brošura obogatiti citatelje podjednako kao što je nas obogatio rad s Alenom, nastavile su pedagoginja Jasminka Brkljaca te profesorica i nekadašnja razrednica preminuloga Tea Šiško, koja je na konferenciju stigla u pratnji svojih ucenika iz, sada, 8c razreda.

- Svake godine cemo na Alenov rodendan u školi organizirati humanitarnu akciju "Skriveno blago Verude", kao što smo ucinili lani kada smo prikupljali novac za njegova specijalna kolica u koja nikada nije sjeo te su ona proslijedena drugoj mladoj osobi s invaliditetom. U školi imamo 20-ak djece s invaliditetom, a novac ce biti namijenjen onima kojima je najpotrebniji, rekle su Šiško i Brkljaca. (I. N. TURKOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter