Humanitarno jahanje osiguralo pakete za potrebite obitelji

(P. LUCCHETTO)
(P. LUCCHETTO)

Humanitarna akcija konjičkog kluba Gallicianum iz Galižane urodila je paketima hrane i higijenskih potrepština za deset potrebitih obitelji s Vodnjaštine. Akciju su organizirali za sv. Nikolu, kada su mališani i njihovi roditelji mogli besplatno jahati, a tom prilikom i donirali su razne potrepštine. No, kako je akciju tog vikenda ugrožavalo nestabilno vrijeme, tako se ona nastavila i 10. prosinca. Uz dolazak Sv. Nikole, za djecu je na ranču bilo organizirana i vožnja traktorom te puštanje balona punjenih helijem. 

- Kroz ta dva dana prikupljali smo hranu i higijenske potrepštine, a prodavali smo i lutriju, kroz koju smo sakupili 500 kuna i za to kupili još namirnica, kaže Pierina Lucchetto, predsjednica konjičkog kluba Gallicianum. Članovi kluba obilazili su i darivali samohrane majke, starije i bolesne prema popisu koji im je osigurao Grad Vodnjan kao pokrovitelj akcije. 

- Obišla sam ih nenajavljena, mnogi su se itekako iznenadili, pa i rasplakali. Bilo je jako puno emocija. Neće se s tim paketima nitko obogatiti, ali to je ipak znak pažnje da nisu sami. U akciji su volontirali naši članovi koji su okupljali sponzore, a bez Grada i sponzora, bez kojih ne bi bilo lutrije, sve to ne bi mogli organizirati, navodi Lucchetto. Konjički klub Gallicianum djeluje od travnja 2014., organizira kampove za djecu i mlade, sudjeluje i organizira natjecanja te škole jahanja.

(Z. S.)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter