Humanitarno jahanje oduševilo male i velike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je zbog lošeg vremena odgođeno, božićno humanitarno jahanje u "režiji" vlasnika farme Haber, kojima se organizacijski pridružio i veliki broj članova Jahačkog kluba "Sveta Eufemija" i volontera, jahački je spektakl održan predposljednjeg dana Stare godine.

Po dobroj užanci, i ovo je "sjedenje" na jednom od sedam prelijepih konja s farme Haber, bilo besplatno, odnosno nakon tog gušta, koji se odvijao pod budnim okom voditelja konja, oni koji su to htjeli mogli su dati novčani prilog u visini koju su sami osjetili ili bili u mogućnosti dati. A sav prilog ovog je puta išao u korist Doma Majmajola, za djecu bez roditeljske skrbi, i bit će upotrijebljen za nabavku sportske opreme.

Kako doznajemo, od vlasnice farme "Haber", gospođe Jute Haber, cilj je božićnog jahanja upoznati građane s ljepotom jahanja, i svega onog što ono pruža - od pravilnog držanja pa do terapijskog djelovanja. Uz taj užitak, koji jahanje donosi, spojili smo i humanitarnu notu a ona je pomoć onima kojima je najpotrebnija, rekla je Juta Haber. (Napisala i snimila Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter