Humanitarnim koncertima do sredstava za igralište

Sekcija žena Udruge Sovinjak
Sekcija žena Udruge Sovinjak

Mjesni odbor Sovinjak uskoro bi mogao dobiti svoje prvo dječje igralište, sudeći po entuzijazmu s kojim je novoosnovana sekcija žena Udruge Sovinjak pokrenula inicijativu za njegovu izgradnju. Sredstva bi se prikupila kroz subvenciju jedinice lokalne samouprave i organizacijom humanitarnih koncerata.

Među ideje za poboljšanje kvalitete života i društvenih aktivnosti na području Sovinjaka i Sovišćine, žene Sovinjaka uvrstile su i dječje radionice, folklor za djecu i odrasle, zavičajnu nastavu, humanitarne koncerte, fitness, suradnju sa Crvenim križom, te organizaciju šišanja i friziranja za stare i nemoćne osobe.

Sekcija žena i sekcija mladih udruge Sovinjak organizirati će kreativne i likovne radionice za djecu i mlade koje će se održavati u Društvenom domu u Sovinjaku za sve zainteresirane, a izrađeni radovi prezentirati će se na izložbi u povodu pučke fešte Bela nedeja, od 2. do 4. listopada.

Predloženo je i održavanje fitnessa u domu u Sovinjaku tijekom zimskih mjeseci za sve zainteresirane članove udruge, čime bi se doprinijelo njihovom okupljanju i druženju. Predlaže se i organizirano mjerenje tlaka i šećera u krvi kroz akcije Crvenog križa za žitelje Sovinjaka i Sovišćine. S obzirom da je na području MO Sovinjak dosta starijih i nemoćnih osoba koje nisu u mogućnosti posjetiti frizera, u suradnji sa zainteresiranim frizerskim salonima organizirao bi se dolazak frizera koji bi jednom mjesečno posjećivao stare i nemoćne osobe.

Udruga Sovinjak provest će anketu među žiteljima MO Sovinjak o interesu za uključivanje u folklorne radionice, koje bi se, bude li dovoljan broj zainteresiranih, održavale u Društvenom domu u Sovinjaku. Predsjednica sekcije žena udruge Sovinjak Tina Rušnjak istaknula je kako se nada da će se ljudi početi okupljati na realizaciji predloženih projekata, te time doprinijeti poboljšanju kvalitete života rodnoga kraja, kao i radu udruge. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter