Humanitarni Uskrs na Kamenjaku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U premanturskoj uvali Školjic u subotu je održana manifestacija "Uskrs na Kamenjaku" kojoj su se odazvali mnogi, a najviše obitelji s djecom. Osim što su se družili i dobro zabavili, posjetitelji su sudjelovali i u humanitarnom dijelu kojim su se prikupljala sredstva za vrtic u Premanturi.

Manifestacija je pocela u 10 sati organiziranim pješacenjem obalom Donjeg Kamenjaka uz strucno vodenje Sanje Žalac i Nine Skoko, djelatnica Javne ustanove Kamenjak, koje su šetace ukratko upoznale sa znamenitostima zašticenog krajolika.

Tocno u podne zapocela je biciklijada za najmlade kratkom šumskom stazom, prilagodenom i onima koji su tek naucili voziti bicikle s pomocnim kotacima. Nakon što su najboljima podijeljene biciklisticke boce za vodu i poklon-paketi uslijedila je potraga za cokoladnim jajima koja su bila skrivena ispod kamenja oko staze, a za one starije od 15 godina organiziran je turnir u picenju jaja.

I mali i veliki mogli su projahati uvalom Školjic na konjima s rancha Barba Tone, što nitko nije želio propustiti.

Na štandovima su se pak po simbolicnim cijenama prodavale majice napravljene za ovu priliku, sa slikom dinosaura koji izlazi iz uskrsnog jajeta i natpisom ustanove Kamenjak, radovi vrticke skupine Premantura, kolaci koje su pripremile umirovljenice iz Premanture, sokovi te porcije fritaje sa šparugama i pancetom.

Posjetitelji, medu kojima je bilo i stranaca, rado su se odazvali humanitarnoj akciji, pa je na oduševljenje organizatora prikupljeno dovoljno novca kojim ce se oplemeniti prostorije vrtica za premanturske mališane.


Podijeli: Facebook Twiter