Humanitarni spektakl za Antona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mnoštvo Puljana slilo se sinoc u dvoranu Doma sportova "Mate Parlov" da bi prisustvovali humanitarnom sportsko-zabavnom dogadaju koji se odvio u sklopu akcije "Volio bih gledati kroz prozor". Svrha ove humanitarne akcije je prikupljanje novca koji bi omogucio pronalaženje novog, adekvatnijeg stana 25-godišnjem Antonu Živkovicu, koji je nakon skoka u more ostao prikovan za postelju te s obitelji živi u veoma teškim uvjetima, u podrumskom stanu bez ijednog prozora.

Posjetitelji su gotovo do posljednjeg mjesta ispunili dvoranu te sa zanimanjem pratili bogati program koji je trajao tri i pol sata. Okosnica programa je bio turnir u malom nogometu izmedu cetiri momcadi - Nogometne Zvijezde, Humane Zvijezde, Istarski Svecenici i Nacionalne Manjine. U žustrom finalnom dvoboju ogledala se ekipa profesionalnih nogometaša i ona nacionalnih manjina, a nakon što su nacionalne manjine pojacane kapetanom Borisom Mileticem i izbornikom Damirom Kajinom povele u prvom poluvremenu, profesionalni nogometaši su uzvratili u drugom za konacnih 2:3 i titulu najboljih. U borbi za trece mjesto Humanitarne Zvijezde je unatoc naporima Stipe Drviša i Bruna Krajcara uvjerljivo nadvladala ekipa istarskih svecenika s rezultatom 1:2.

Osim zabavno-natjecateljskih utakmica u trajanju od 20 minuta, na terenu su svoje umijece s loptom iskazali i veoma mladi nogometaši ekipe Ministranata župe Sv. Antona koji su nakon zanimljive utakmice i pucanja penala u produžecima nadvladali pomladak NK Istre rezultatom 1:0.

Dogadaju je prisustvovao i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilic koji je marljivo davao autograme pulskim klincima koji su ga opsjedali.

Izmedu vecinom zanimljivih utakmica odvijao se podjednako zanimljiv zabavni program s mnoštvom izvodaca. Zoran Tomaic je tako nakratko sportsku pretvorio u opernu dvoranu, a Udruga Slavonaca Županije istarske "Slavonija" otplesala je publici splet slavonskih kola. Pulske su mažoretkinje predstavile svoje umijece stupanja i vitlanja štapom u dva navrata, a Goran Karan je prisutne osim svojim nogometnim umijecem pocastio i s nekoliko pjesama medu kojima se našao i hit "Vagabundo" te demonstracijom sklekova i cucnjeva.

Na radost mnogih, ponajviše djece, svoja je iluzionisticka umijeca predstavio Magic Alvin, izvukavši niz golubica i zeceva iz raznih kutija, a njegova je pomocnica pak levitirala. S ništa manje oduševljenja nije nastupila ni Antonija Šola koja je Antonu Živkovicu, izmedu ostalog, otpjevala "Zovem da ti cujem glas". Krajcar je publici uz pomoc KUD-a Mendule iz Medulina otpjevao "Sveti Nikola" da bi nešto kasnije u duetu s Alenom Vitasovicem izveo pjesmu "Roža". Dean Bakic i ?ole Macola su publiku pred kraj manifestacije pozvali "posljednji playback" da bi nakon podjele nagrada timovima svi skupa otpjevali "Vjeruj u ljubav".


Podijeli: Facebook Twiter