Humanitarni projekt "Žene za Žene" Udruge Medulin Art

Nastupit će i grupa Nola
Nastupit će i grupa Nola

U utorak, 8. ožujka, udruga Medulin Art pridružuje se obilježavanju Dana žena humanitarnim projektom pod nazivom "Žene za žene". Riječ je o projektu koji su osmislile Maja Čerljenko i Martina Rojnić, članice Udruge.

Tijekom protekla dva mjeseca, u suradnji s fotografkinjom Heni Tade, fotografirane su 24 uspješne žene iz lokalne zajednice, a Maja Čerljenko izradila je unikatan nakit kojim je nastojala prikazati svaku ženu i njezino djelovanje. Također, i same sudionice su darovima pridonijele projektu.

Velika završnica održava se u utorak, 8. ožujka u 19 sati, u Galeriji 3 MC na medulinskoj placi, gdje će biti upriličena prodajna izložba fotografija i revija nakita koji će nositi žene koje sudjeluju u projektu.

Darovi žena bit će istaknuti na zasebnom štandu, i prodavat će se kao i fotografije i nakit.

Sav prihod od prodaje namijenjen je Sigurnoj kući Istra.

Tom će prigodom biti prikazan kratki film koji je nastao tijekom projekta, a koji na poseban način ukazuje na problem nasilja nad ženama.

Za glazbeni ugođaj pobrinut će se grupa Nola, koja će ovom prigodom izvesti neke od svojih pjesama.

Osim humanitarne namjene, članovi udruge Medulin Art žele ovim projektom upozoriti na sve češći problem nasilja nad ženama, uz poruku: "Prekinimo šutnju! Žene za žene." Projekt se odvija pod pokroviteljstvom Općine Medulin. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter