Humanitarni koncert za Tustu - glazbenici protiv raka

KUD Idijoti i Branko Črnac Tusta na jednom od nastupa (snimio D. ŠTIFANIĆ)
KUD Idijoti i Branko Črnac Tusta na jednom od nastupa (snimio D. ŠTIFANIĆ)

Da su glazbenici kolegijalni te da su potpora jedni drugima, kako u dobrim, tako i u manje dobrim trenucima, pokazat će veliki humanitarni koncert za Branka Črnca Tustu, pjevača legendarnih KUD Idijota, koji će se održati u srijedu, 24. listopada, u pulskom klubu Uljanik. Naime, otkad je početkom 2011. Tusti dijagnosticiran karcinom pluća i grla, ne staju nastojanja da mu se pomogne te što je više moguće olakša trenutačno iznimno ozbiljno zdravstveno stanje, koje u svakodnevnom tretmanu iziskuje vrlo skup, no nužan režim posebne prehrane te jednako skupe pripravke i lijekove za očuvanje i podizanje imuniteta.

- Tim povodom, a na inicijativu kolega glazbenika iz drugih republika bivše države, koncertnu podršku Tusti pružit će Atheist Rap iz Novog Sada i Dubioza Kolektiv iz BiH. Riječ je o bendovima koji danas predstavljaju okosnicu glazbene scene ovih prostora, a upravo KUD Idijoti i Tusta bili su jedan od ključnih trenutaka u njihovom glazbenom sazrijevanju i promišljanju o aktivnom bavljenju glazbom i kasnijim karijerama. U prvom dijelu večeri nastupit će i dvije pulske grupe – Mighty Zazuum i Udav, kažu organizatori koncerta Mihaela Tikvicki i Zlatko Gotovac.

Ulaznice za koncert naziva "J… ti rak! Branko Črnac - Tusta - Za tebe!" po cijeni od 50 kuna bit će moguće kupiti u pretprodaji u klubu Uljanik te u kafiću Scandal Express, dok će na dan koncerta koštati 60 kuna. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter