Humanitarni koncert za terapijsko jahanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dobrotvorni koncert ucenika Glazbene škole Ivana Matetica Ronjgova iz Pule za pomoc Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda Pula održan je sinoc u pulskom Domu branitelja. Organizirao ga je Inner Wheel Club Pula kojem je ovo 13. humanitarac u suradnji s Glazbenom školom.

Predsjednica Inner Wheela Jadranka Vrbota naglasila je da klub svake godine pomaže nekoj od ustanova, a ove godine je to Dnevni centar Veruda s ciljem preusmjeravanja sredstava za terapijsko jahanje.

„Rehabilitacijsko jahanje je preovjereno dokazano korisno za djecu, utjece na stimulaciju zdjelice i imitira hodanje za osobe koje to ne mogu same. Ima vrlo važan psihološki, ali i socijalni, emocionalni i fizioterapijski ucinak", rekla je Gracijela Rogulj, ravanateljica Dnevnog centra prilikom otvorenja koncerta, a publici se se obratile i Jadranka Vrbota, predsjednica Inner Wheel cluba i Vlada Može, ravnateljica glazbene škole.

Posebna zahvala upucena je profesorici glazbene škole Marizi Buric, koja je ujedno i clanica kluba.





U bogatom programu nastupili su Danijel Vitasovic i Robert Krbavac s "Bodulerskim tancem", grupa sviraca izvela je Miljski valcer, Dino Krizmanic svirao je harmoniku, a Elena Roce, u klavirskoj pratnji profesorice Sandre Buric, pjevala "Lastavicam" Ivana pl. Zajca.

Nastupili su i trubac Roberto Bernaca uz Jadranku Celic na klaviru, vokalna skupina Sixte ajoutée pod vodstvom profesorice Vinke Buric, Diego Goldin na rogu, klaviriski duo Gaja Eti Kalcic i Tamara Orihovac, Nina Zupicic i Luka Demarin, dok su pjevaci Valnea Vretenar i Mate pauletic pjevali u klavirskoj pratnji Nine Zupicic.

U nastavku veceri nastupili su violinistica Valentina Culina, violoncelistica Lucija Bockaj i Filip Domagoj Pacic. Uslijedila je sekvenca iz Rossinijevog "Seviljskog brijaca" u izvedbi Mate Pauletica i Sandre Buric, dok je apsolvent Glazbene Akademije u Zagrebu Robert Batelic na klaviru svirao Chopina.

Big band Glazbene škole s vokalisticom Valneom Vretenar izveo je "Summertime" Georgea Gershwina. Topli aplauzi pulske publike potvrda su humanosti, ali i važnosti manifestacija ovakvog tipa u kojima do izražaja dolaze ljudska solidarnosti i umješnost muziciranja domacih mladih glazbenika. Donacije, makar i simbolicne, mogu se uplatiti na žiro racun Inner Wheel Cluba 2340009-1118004782. (Vedran ŠILIPETAR;snimio S. MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter